Любов от пръв поглед: Какво в действителност се крие зад този феномен

Любов от пръв поглед
Любов и партньорство Интересно

Любов от пръв поглед: Какво в действителност се крие зад този феномен

Любов от пръв поглед … Колкото и невероятно да звучи, тя съществува. Виждайки за първи път някого, човек може да се влюби безпаметно. Ей така, без изобщо да познава другия и без да го е виждал никога преди това.

Разбира се, веднага възникват редица въпроси: „Как може да се случи това?“, „Нали за да обикнеш някого е необходимо да го познаваш добре?“, „Как изобщо е възможно двама напълно здравомислещи хора могат да загубят ума си щом погледите им се срещнат за първи път?“ И още много въпроси от този сорт.

Звучи невероятно и всъщност, наистина си е така

Според психолозите, подобно мигновено привличане е нещо обичайно, ако притегателната сила е на основата просто на физическа страст.

Но в противен случай? Любовта е дълбоко чувство, за развитието на което се изисква време. Как така в някои ситуации може да се появи мигновено?

И все пак, любовта от пръв поглед я има. Затова тръгваме по следите й за да търсим истината.

На първо място, този феномен е доста рядък и може да се наблюдава както в младостта, така и в зряла възраст.

Да поровим малко по-надълбоко и да разплетем загадката

Любовта от пръв поглед не идва при всички. Малцина са тези, които са благословени с нея. Защото тази любов е дълбока и силна, тя е истински „подарък от небето“, внезапно паднал върху главите на тези, които имат късмета да я изпитат.

Какво се случва в този сублимен момент, когато очите на двама се срещнат и между тях проблясва искра?

Езотериката е категорична – това не е любов от пръв поглед, а среща на двама много близки помежду си хора

Според езотериците, в повечето случаи любовта от пръв поглед има своето логично обяснение.

Тези хора изобщо не са непознати, както си мислят. Те се познават отпреди, но съзнанието им не разполага тази информация, защото тя е скрита в дълбоките слоеве на подсъзнанието.

Става въпрос за бивши „половинки“, такива, които в минали животи са били съпрузи, любовници или са имали платонична връзка.

Когато погледите на двама души се срещнат, енергията от минали животи, записана в техните енергийни полета, се активира. Настъпва мигновено „разпознаване“. И старите страсти се разгарят отново.

Двамата могат да имат истинско съвпадение на вкусове, интереси, стремежи и цел в живота. Хармонията е пълна. В емоционално отношение се завихря истинско торнадо от чувства, което ги улавя и замайва.

Макар и в настоящия живот те да не са се познавали преди и да не предполагат нищо, те се чувстват много близки. След тази съдбовна среща, когато са усетили удивително привличане един към друг, толкова необяснимо и плашещо, те най-често възприемат случилото се като подарък от Съдбата.

И донякъде това наистина е така. Защото срещата им в никакъв случай не е случайна. Вселената ги събира точно в определен период от живота им и с определена цел.

Събира ги тогава, когато имат най-голяма нужда един от друг.

А причините за това могат да бъдат много различни. Може би трябва да завършат нещо, което са оставили недовършено в миналия си живот. Може би трябва да научат нещо, което преди това им е убягвало. Възможно е и да се намират в такава повратна точка от своя живот, когато е нужна подкрепата на някой специален човек. Такъв, който наистина го е грижа за добруването на другия и който изпитва истинска, чиста и лечебна любов, предназначена да изцери всички болки.

И ако хората са достатъчно мъдри, ако усещането, което имат, е наистина силно и неустоимо, те могат да намерят общ език и да изградят правилните взаимоотношения помежду си.

И може би тогава, някъде на дълбоко ниво ще осъзнаят причината, която ги е събрала и ще успеят да я изчистят. А след това ще продължат връзката си, но вече без кармична зависимост.

Ако не успеят, то кармата ще премине към следващото въплъщение.

Много е лесно, разбира се, просто да се измъкнеш от проблемната връзка, да се разделиш и да забравиш. Но това е възможно най-грешният подход. Защото не бива да бягаме от проблемите си, а напротив – да се изправяме безстрашно срещу тях и да се мъчим да ги разрешим възможно най-безболезнено за нас.

При проява на страхливост, кармата между двамата ще остане неуредена и ще бъде пренесена в следващото въплъщение, а посланието, което тя носи, няма да бъде дешифрирано и поуката няма да бъде научена. И това може да се повтаря до безкрай.

За съжаление, много хора през целия си живот не правят нищо, освен да бягат от уроците си и така провокират съдбата да им изпраща все по-големи и по-големи страдания.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе