Фразите, които карат щастието и здравето да изтичат от живота ни

силата на думите
Интересно

Фразите, които карат щастието и здравето да изтичат от живота ни

За силата на думите е изписано много. Сигурно мнозина са чували, че това, което изговаряме – изразите и думите, които използваме в ежедневието ни, са определящи за нашата съдба. Защото ни влияят много повече, отколкото предполагаме и отколкото дори бихме искали.

Думите изразяват нашите мисли, а мислите идват от ума. В този смисъл, когато изговаряме определени фрази, подсъзнателното физическо тяло чува и всичко, което казваме, а тази информация се натрупва и съхранява в подсъзнанието ни.

Фразите и думите, които изричаме влияят върху директно върху физическото ни тяло – върху здравето, красотата, младостта. Затова, някои от тях трябва да бъдат напълно изключени от речника ни. Защото ни вредят.

Не искам да те виждам и чувам

Този израз носи изключително негативна енергия и е добре да се отучим от него на мига. Независимо на кого го казвате, отрицателното действие от произнасянето му ще засегне и вас, в по-малка или по-голяма степен. Не рискувайте.

Нямам мира, не мога да намеря спокойствие

Изричайки тези думи ние сами се подлагаме на още по-сериозни проблеми с емоционалния си контрол. Навличаме си допълнителен стрес, а реакцията на тялото ни е пагубна – здравето като цяло се уврежда и всичко това провокира отключване и развитие на различни болести.

Търпението ми се изчерпа

Според специалистите, изричайки този израз ние си отваряме директен път към повишени нива на кръвното налягане.

Нося всичко на гърба си

Има опасност, емоционалния товар, който споменаваме, да остане вечно на нашите плещи. Говорейки за прекомерното си натоварване и че се справяме с всичко сами, неусетно увреждаме гърба и шийните прешлени.

Аз съм никого ненужен/ненужна

От този израз страда таза. Така че, не се учудвайте, че имате болки в тази зона, ако постоянно изричате въпросната фраза.

Краката вече не ме държат

Този израз пък е сигурен начин да си навлечем проблеми със ставни проблеми и разширени вени, твърдят специалистите.

Най-добре е постепенно да се освободите от тези изрази и да ги замените с други, които нямат такова пагубно влияние върху здравето.

Tagged , , ,
на горе