Любов от пръв поглед или добро първо впечатление – каква е разликата

Любов от пръв поглед или добро първо впечатление - каква е разликата
Любов и партньорство Психология

Любов от пръв поглед или добро първо впечатление – каква е разликата

Понякога , когато за първи път виждате даден човек, между вас може да се получи странна връзка и подсъзнателно да знаете, че отношенията ви с него имат голям потенциал, без дори да го познавате. Вероятно се питате как е възможно нещо подобно. Някои наричат това явление любов от пръв поглед, докато други изобщо не вярват в нея. Как обаче можете да разберете дали наистина има привличане между вас или просто сте си допаднали без романтични чувства?

Доказано е, че човек има способността да преценява хората доста бързо, когато ги види. Разбира се, понякога първоначалната ни представа не е правилна и интуицията ни да ни подведе, но в повечето случаи преценката ни се доближава до истината. За да си изградим някаква представа за даден човек, обикновено са ни нужни едва 1-2 минути, макар в повечето случаи изобщо да не го осъзнаваме.  Просто така е устроен мозъкът ни.

Да кажем, че човекът, с когото сте се запознали, ви е направил добро впечатление при първата ви среща. Това обаче е индивидуален акт и не значи, че между вас има химия.  Трябва да знаете, че привличането е двустранен процес, което е едно от съществените различия между двете

За да направите по-добре разликата, ще ви дадем и още един пример. Когато сте привлечени от някого, вие усещате това с тялото си заради всички хормони, които се освобождават при общуването с него. Чувствате се щастливи, весели и дори леко напрегнати, защото не искате да се изложите. Ако човекът ви е направил просто добро впечатление, няма да усещате това.

Когато сте привлечени от някого, дори несъзнателно ще забелязвате всеки малък детайл от облеклото му или ще можете да повторите без проблеми почти всичко, което той е казал.  Ще се интересувате от личния му живот, какво и той от вашия, и ще искате да знаете възможно най-много един за друг, за да се опознаете по-добре.

Ако между двама души има химия, обикновено те не свалят поглед един от друг и осъществяват дълбок зрителен контакт още на първата си среща. Все пак мъдрите хора са казали, че очите са прозорец към душата и това не е случайно. Обърнете внимание и на езика на тялото, интонацията, жестовете и позата, която е заел този човек. Всичко това може да ви издаде много за него.

Вероятно сте се здрависали при запознанството ви или сте се докоснали по някакъв начин. Ако между вас има искра, вероятно сте усетили нещо по-специално при този допир на кожата ви до неговата. Обикновено всичко това говори за привличане, а не просто за добро първо впечатление.

Първоначалното привличане е голяма предпоставка за започване на романтична връзка, но дори и да го няма още при първото запознанство, това не означава, че между вас нещата няма да се получат. На много хора им трябват повече време, за да разберат, че са създадени един за друг.

Въпреки това, не забравяйте, че искрата между двама души се появява в сравнително ранен етап от връзката, дори и да не е на първата среща. Именно това я различава от любовта като цяло, за която трябва по продължителен период от време.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе