Личните тайни: Какво трябва и какво не трябва да казваме на любимия човек

какво не трябва да казваме на любимия човек
Любов и партньорство

Личните тайни: Какво трябва и какво не трябва да казваме на любимия човек

Любовта на мъжа и жената може да се сравни с обединението на два свята. Всеки от тях има свой жизнен опит, свои истории, приятели и, разбира се … тайни зад гърба си. Но дали е необходимо при всяка удобна възможност да вадите „скелетите“ от килера, е въпрос. Естествено, неразкритата тайна в един момент би могла да доведе до влошаване на отношенията, както и наличието на много тайни с течение на времето като нищо пък би посяла семето на недоверие между партньорите.

Според психолозите, на първата среща, в никакъв случай не бива да „сваляте всички карти на масата“. Защото този, който иска да ви опознае, би следвало да очаква с нетърпение следващата „незабравима глава“ от вашата история.

В същото време, избягвайки прости въпроси, например: „Откъде си? Къде учиш, какво работиш? ”би могло да се възприеме като странност в поведението, както и като абсолютна липса на интерес към по-нататъшна комуникация. Така че, спазвайте мярката и не прекалявайте с мистериите.

Кога и как да разкрием тайните си пред любимия човек?

На етапа на изграждане на доверие, тайните трябва да бъдат разкрити. Това трябва да става постепенно, в спокойна, интимна обстановка.

Дори информацията да е неприятна, обяснете, че имате искрено желание да бъдете честни един с друг. Прегърнете партньора и му кажете колко много го обичате. Със сигурност ще намерите желаната подкрепа и разбиране един в друг.

Какви тайни трябва да пазят мъжете и жените?

Експертите по връзки съветват да запазите подробностите за миналите си връзки в тайна. По-добре да не обсъждате подробности за връзката с новия партньор.

Но пък и дългосрочните отношения на доверие не приемат думата „тайна“ в класическия смисъл на думата.

Ако партньорът ви започне да ви разпитва, не е нужно да мълчите … Можете да се позовете на факта, че тези спомени са неприятни за вас, но ако отсреща много настояват, разкрийте част от миналото. След това със сигурност ще почувствате особена лекота и спокойствие.

Tagged , , , , , ,
на горе