Лечение на панкреаса: Полезни билки и рецепти
Здраве и красота

Лечение на панкреаса: Полезни билки и рецепти

Чудили ли сте се как да излекувате панкреаса? Той изпълнява няколко много важни функции в човешкото тяло. Една от тях е да регулира нивата на кръвната захар.“Неизправности” в работата му крият риск от развитие на диабет. Нездравословната диета, зависимостите от алкохол, цигари и лекарства, както и други негативни фактори причиняват възпаление и интоксикация на тази сравнително малка жлеза.

Панкреасът всъщност е жлеза, която произвежда сокове, които помагат за разграждането на храните в процеса на храносмилане. Храносмилателните сокове, създадени от него, преминават през малки канали, които се изпразват в тънките черва. Средно вашият панкреас произвежда около 8 унции храносмилателни сокове всеки ден. Тези сокове са пълни до ръба с ензими, за да помогнат на храносмилателния процес да работи гладко.Проблемите с него са сериозни и могат да причинят много здравословни проблеми:

Панкреатит: панкреасът се възпалява, когато храносмилателните ензими започнат да усвояват самия панкреас.
Кистозна фиброза: Това е генетично заболяване, което причинява много лепкава и гъста лигавична секреция, която може да блокира каналите на панкреаса.
Диабет тип 1: Клетките на панкреаса не произвеждат инсулин поради реакция в имунната система на тялото, която действа срещу тях.
Диабет тип 2: панкреасът спира да отделя инсулин в отговор на хранене.
Има някои домашни средства, които можем да използваме.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

 

Лечение на панкреаса: Полезни билки и рецепти

Чесън

панкреаса
Лечение на панкреаса: Полезни билки и рецепти

Когато рецептата изисква 3-4 скилидки чесън, придържате ли се към това количество? С усмивка се съгласяваме, че няколко допълнителни няма да навредят! Тази билка намалява количеството захар в кръвта, като същевременно повишава достатъчно нивата на инсулин. Постигнете тези цели, като ядете 2-3 смачкани скилидки чесън на ден, като потапяте скилидки в чая си или „подправите“ вечерята си. Това ще ви помогне в борбата с панкреаса.

Глухарче

панкреаса
Лечение на панкреаса: Полезни билки и рецепти

Известно е, че този познат жълт плевел се бори ефективно срещу раковите клетки на панкреаса. Някои проучвания показват, че екстрактите от корени на глухарче могат да причинят смъртта на раковите клетки, без да засягат нормалните клетки. Сварете малко чай от глухарче, за да изчистите токсините в червата и да възстановите увредените тъкани на панкреаса.

Горските ягоди и боровинките (в запарена форма)

Те свеждат до минимум дразненето на тъканите. Смесете плодовете, сложете половин литър вода да заври, пуснете в нея около една шепа плодов микс и оставете да ври не повече от 2-3 минути. След като изстине се прецежда и се пие така получената отвара през целия ден.Така ще си помогнете в борбата с панкреаса.

Глог

панкреаса
Лечение на панкреаса: Полезни билки и рецепти

Глогът е цъфтящ храст, който има кисел, горчив вкус и може да се яде като плод или да се добавя като подправка към други храни. Той се използва като противовъзпалително, тонизиращо средство за подпомагане на панкреаса и за отслабване. Глогът може да се прилага локално върху лигавиците и подутите или болезнени области, за да се намали възпалението.

Комбинацията от розмарин и градински чай

Помага за прочистване на панкреаса, отпуска мускулите, подобрява съня. Розмаринът облекчава възпалението и помага за елиминирането на токсините. Градинският чай има подобен ефект. Препоръчва се да се пие чай от тези билки след вечеря, 1 път на ден. Рецепта: вземете 1 стрък розмарин, 5 листа градински чай. Изсипете вряща вода върху билките (една голяма чаена чаша) и оставете за 5 минути.

Зелен чай

панкреаса
Лечение на панкреаса: Полезни билки и рецепти

Зеленият чай е известен естествен антиоксидант, който не ни изненадва с многобройните си полезни свойства. Например, статия, публикувана неотдавна в научното списание „Метаболомика“, казва, че дневната консумация на зелен чай може да ни помогне да подобрим здравето на панкреаса и да го предпазим от развитието на рак.

Тайната на зеления чай е в елемента, съдържащ се в него, наречен galla epigallocatechin (EGCG). Този елемент засяга раковите клетки на панкреаса и предотвратява развитието на тумори. Разбира се, само по себе си това не е лек, но значително намалява риска от заболяването.

Така че имате причина да пиете чаша зелен чай всеки ден.

Tagged , ,
на горе