Лесни и експресни маслинови соленки

маслинови соленки
Идеи за дома Разни

Лесни и експресни маслинови соленки

В тази статия ще откриете точна рецепта за лесни и експресни маслинови соленки (маслинови курабийки). Освен, че са супер лесни и уникално вкусни, те са и полезни, поради съдържащите се в тях маслини.

Великденски курабии от тефтера на на баба

Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА НА БАБА

Царска торта – най-вкусната торта!

ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод

Домашна рецепта за Великденски меденки

Десерт Негърче – незабравим вкус от детството

Маслините са богати на витамин А, групата на В, витамин С, витамин Д, витамин Е и витамин К.

Съдържат следните минерали: калций, калий, магнезий, натрий, фосфор, мед, желязо, селен, цинк.

маслинови соленки

Лесни и експресни маслинови соленки – рецепта

Необходими продукти:

-300 гр. кисело мляко;

-1 ч.ч. (около 150 мл.) мазнина – за предпочитане мас или масло;

-3 бр. яйца;

-маслини 100 гр.;

-1 пакетче бакпулвер;

-брашно около 600-700 гр.;

-сусам или други подправки, по ваш вкус, за поръсване.

Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза

Салата Маргаритка – рецепта

Класическа салата „Мимоза“

Салата във вид на торта

Начин на приготвяне:

Ето как да си приготвите лесни и експресни маслинови соленки (курабийки).

Като начало пресейте брашното. Желателно е два пъти да мине през ситото.

Изсипете бакпулвера в киселото мляко и разбъркайте.

Чукнете всяко яйце по отделно в купичка, с цел, ако има развалено да не попадне при останалите продукти.

Ако имате на разположение кухненски робот можете да се възползвате. С негова помощ смесете киселото мляко, яйцата, мазнината и обезкостените маслини.

Постепенно обединете двете основни части на соленките – течната част с брашното. Месете на ръка до получаване на меко, незалепващо, тесто.

И после яйцата мазнината маслените и разбърквам в кухненския робот и после добавям брашното и замесвам на ръка.

След това увийте добре в стреч-фолио замесеното тесто и го оставете да „почива“ в хладилника, за около 1 час.

маслинови соленки

Извадете тестото и го разточете, като дебелината на кората нека бъде по ваше желание.

Можете да използвате различни формички, може да оформите на ръка или, както правеха нашите баби, взимате чаша от тънко стъкло  и ще получите кръгли маслинови соленки.

маслинови соленки

Поръсете със сусам или друг вид подправка по ваш вкус.

Печете в предварително загрята на 200°С фурна за 12 минути или до готовност.

Насладете с удоволствие на лесни и експресни маслинови соленки! Добър апетит!

Лесни и експресни маслинови соленки Кухненска везна – използване и предимства

Tagged ,
на горе