Лейди Гага получи изгодно предложение от Джо Байдън – певицата ще работи за Белия дом

Лейди Гага получи изгодно предложение от Джо Байдън - певицата ще работи за Белия дом
Лайфстайл

Лейди Гага получи изгодно предложение от Джо Байдън – певицата ще работи за Белия дом

Лейди Гага получи изгодно предложение от Джо Байдън – певицата ще работи за Белия дом 46-ият президент на Съединените щати Джо Байдън назначи американската певица, продуцент и актриса Лейди Гага (с истинско име Стефани Джерманота) за съпредседател на президентската комисия по изкуствата и хуманитарни науки. Носителяката на Грами ще съветва Белия дом по културната политика.

В Консултативния съвет по култура влязоха още актьорите Джордж Клуни, Дженифър Гарнър, Трой Коцур, Кари Уошингтън и др., съобщиха от пресслужбата на президента. Общо списъкът включва 24 културни дейци – звезди от киното и шоубизнеса, учени, музейни специалисти и историци. Известно е, че Лейди Гага и Брус Коен станаха главни съпредседатели на Комитета по изкуствата и хуманитарните науки на президента на САЩ.

Що се отнася до Стефани Джерманота, по-известна като Лейди Гага, тя е продала над 170 милиона записи и е спечелила 13 награди Грами, което я прави една от най-популярните жени музиканти в историята. За изпълнителката това не е първото сътрудничество с Джо Байдън – преди това тя участва в кампания за борба със сесуалния тормоз в университетските кампуси.

Самият комитет датира от 1982 г. – създаден е от Роналд Рейгън, за да съветва Белия дом по културни въпроси, по които самият той и ръководителите на държавни фондове не са били напълно компетентни. През 2017 г. Комитетът беше разпуснат, когато членовете подадоха оставки на фона на кампанията на Тръмп през 2017 г. През септември 2022 г. обаче Байдън възстанови куртурният орган и продължи да привлича известни културни дейци за работа в Белия дом.

Вижте още интересни теми:

Сбогом Холивуд? Анджелина Джоли се пробва в нова сфера

Даниела Пехливанова водещата на NOVA NEWS стана майка на момиченце на този светъл празник

Едно от младите лица на bTV, журналистката Мария Савкова, стана майка за трети път

infomax-logo-50-15-HW Николета Лозанова пали пожари по пътя си

Tagged ,
на горе