Колко трябва да чакате, за да пишете отново след първа среща

Колко трябва да чакате, за да пишете отново след първа среща
Любов и партньорство

Колко трябва да чакате, за да пишете отново след първа среща

За много хора няма нищо по-стресиращо от първата среща. Но дори тя да върви добре, страховитите въпроси, които възникват след нея, може да са още по-лоши. Говорихте ли твърде много? Смееше ли се на шегите ви? И неизбежното: Колко време трябва да чакате, за да пишете отново? Ето някои съвети, които ще ви помогнат в тази ситуация:

Изпратете кратко съобщение с благодарност в рамките на 24 часа

Когато става въпрос за изпращане на текстови съобщения след първа среща, независимо дали в чат или с SMS, трябва да пишете не по-късно от следващия ден, за да кажете, че сте си прекарали чудесно или да благодарите за споделеното време, съветват експертите. Това ще покаже на човека отсреща, че ви е харесала компанията му.

Правете изключения в извънредни случаи

В почти всички случаи изпращането на съобщения няколко часа след първата среща е най-подходящият начин на действие. Възможно е обаче да има някои ситуации, в които да трябва да изчакате. Може на следващия ден вашият човек да има важна работна среща и да не е хубаво да го притеснявате точно тогава. После обаче може да използвате това като повод да му пишете, за да го попитате как е минала.

Изчакайте няколко дни, за да поискате втора среща

Живеем във време, в които не е задължително да чакаме мъжът винаги да поема инициативата. Може вие да го поканите на втора среща, но за разлика от писането на съобщение, тук може да изчакате няколко дни.

Ако другият ви пише пръв, отговорете в близките часове

Не е задължително първи да пишете след срещата. В този случай не отговаряйте на съобщението на секундата, но се постарайте да го направите в близките часове или поне същия ден, защото така ще покажете, че вие също проявявате интерес.

Избягвайте среднощните съобщения

Избягвайте да пишете прекалено късно вечер, особено ако сте ходили само на първа среща с този човек и не го познавате добре. Може работата му да налага да си ляга рано и да нарушите съня му.

Придържайте се към тези съвети, но и не забравяйте, че всеки човек е различен и понякога може да се налага индивидуален подход.

Tagged , , , , ,
на горе