Колко важен е сексът в една връзка?
Интимно 18+

Колко важен е сексът в една връзка?

Важен ли е сексът в една връзка и колко? В една подкрепяща връзка има много предимства да правиш повече секс. Колко важен е сексът в една връзка? По-високите нива на сексуална активност са свързани с положителни промени, като по-ниско кръвно налягане, намален стрес, по-голяма интимност и дори по-нисък процент на разводи.Макар че няма универсални правила, когато става въпрос за идеален секс честота, ние споделяме информация от най-новите изследвания.

Тази статия също така обсъжда колко важен е сексът в една връзка, защо може да е важно да правите секс, някои от ползите, които може да има, и статистически данни за това колко често двойките обикновено правят секс. Той дори обхваща предизвикателствата, с които може да се сблъскате като сексуална двойка и какво можете да направите, ако искате да увеличите количеството секс във връзката си.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да изглеждате зашеметяващо,  тук може да си поръчате онлайн качествени и натурални продукти от HappyMarket.bg за вашата красива визия

 

6 причини защо жените изневеряват

4 йога пози за по-добър секс

Жените от тези зодии доминират в леглото

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

 

Колко важен е сексът в една връзка?

Ползите от секса във взаимоотношенията

сексът
Колко важен е сексът в една връзка?

Освен индивидуалните ползи за вас и вашия партньор, редовният секс поддържа здрава връзка по много начини. Например, окситоцинът, освободен по време на секс, засилва чувството за обвързаност и подобрява емоционалната интимност.

Сексът в моногамна връзка повишава нивото ви на ангажираност и емоционална връзка с другия човек. Изразяването на любов чрез секс увеличава вероятността двойките да останат заедно. В резултат на това сексът е положително свързан с по-нисък процент на разводи.

Психологически ползи от секса

сексът
Колко важен е сексът в една връзка?

Има много емоционални и психологически ползи от правенето на любов (сексът е тясно свързан с по-добро качество на живот). Някои от тези предимства включват:

По-добра представа за себе си: Сексът може да повиши самочувствието и да намали чувството на несигурност, което води до по-положително възприемане на самите нас.

По-високи нива на щастие: Според проучване от 2015 г., проведено в Китай, повече секс по взаимно съгласие и по-качествен секс увеличават щастието.

Повече свързване: Мозъчните химикали се отделят по време на секс, включително ендорфини, които намаляват раздразнителността и чувството на депресия. Друг хормон, окситоцинът („лекарството за прегръдка“) се увеличава със стимулация на зърната и друга сексуална активност.Окситоцинът помага за насърчаване на чувството за спокойствие и удовлетворение.

Облекчаване на стреса: Хроничният стрес може да допринесе за по-ниската честота на секс. Сексът обаче може да бъде ефективна техника за справяне със стреса. Сексът намалява хормоните в отговор на стреса, като кортизол и адреналин (епинефрин), като ефектите продължават до следващия ден.

Подобрено качество на съня: Оргазмите предизвикват освобождаването на хормона пролактин, който подпомага съня.

Идеална честота за секс

сексът
Колко важен е сексът в една връзка?

Когато обмисляме колко често една двойка трябва да прави секс, проучване от 2015 г. установи, че общото благосъстояние е свързано с честотата на сексуални контакти, но само до известна степен. Удовлетворението от връзката се подобрява прогресивно от липса на секс до правене на секс веднъж седмично, но не подобри допълнително (и всъщност намаля донякъде) след тази точка.

Един сексуален контакт на седмица е доста съвместим с текущата средна стойност. Все по-натовареният ни живот обаче може да ни пречи да правим повече секс. В сравнение с честотата на сексът през 90-те години, възрастните през 2010 г. са правили секс девет пъти по-малко годишно.

Добре прекарано време

сексът
Колко важен е сексът в една връзка?

Малко проучване от 2021 г. установи, че прекарването на качествено време с партньора ви – независимо дали просто говорите или участвате в дейност – може да ви помогне:

Чувствате се по-удовлетворени във връзката

Възприемате повече положителни качества във връзката си

Изпитвате по-голяма близост с партньора си

Няма твърдо или бързо правило за това колко време трябва да прекарвате заедно. В крайна сметка експертите казват, че става дума за намиране на това, което работи за вас – което може да означава да запазите време за свързване през уикендите, да отделите един час всеки ден или да правите вечерни срещи веднъж седмично.

Колкото повече двойката може да се отдръпне от ежедневния стрес и да присъства един на друг, толкова повече ще се чувстват свързани. Сексът може да ви свърже до голяма степен с вашия любим.

Tagged , ,
на горе

Имате ли 18 години ?