Кои са най-големите ви комплекси спрямо зодиакалния знак

Кои са най-големите ви комплекси спрямо зодиакалния знак
Астрология Психология

Кои са най-големите ви комплекси спрямо зодиакалния знак

Човек се оформя характера си още от ранна детска възраст. Постепенно всеки придобива някои маниери заради полученото възпитание от родителите, средата, в която живее и начина му на живот. През годините обаче той може да развие някои комплекси, които могат да бъдат причинени от най-различни неща като проблеми, срещи с неподходящи хора или уроци, които е придобил през годините. Някои от тези комплекси може да се коренят и в самата зодия, а ето кои са най-типичните за всеки знак от зодиака:

Овен. Овенът няма комплекси. Неудобство в собствената си кожа? Абсолютно не! Родените под знака на Овен имат високо самочувствие. Поставете Овен в компанията на някого, когото смятат за по-добре изглеждащ, по-интересен или по-смешен, и съмнението в себе си ще започне да потъва. Нещо повече, за да се преборят с това безпокойство, те ще се изкарат по -добри, отколкото са в действителност. Това обаче също крие своите рискове. Хубаво е избягвате да действате по този начин или рискувате да развиете комплекс за превъзходство.

Телец. Телецът се притеснява, че не е достатъчно добър. Хората от тази зодия не са известни с това, че са тревожни, но често могат да поставят парите, храната или успеха над собственото си благосъстояние. В зависимост дали са постигнали целите си, родените с тази зодия ще се отпуснат в резултат на това. Липсата на пари и признание в крайна сметка ги оставя с чувство за малоценност.

Близнаци. Близнаците имат много малко страхове. Те нямат някакъв сериозен комплекс, но фактът, че не са завършили обучението си, даден проект или не са създали дългосрочна връзка, е нещо, което тормози ума им. В тези случаи те се опитват да прикрият безпокойството си, като твърдят, че обичат да живеете живота по този начин. Това често се нарича „комплекс на Питър Пан“, тъй като се отнася за човек, който бяга от отговорности в страха да порасне.

Рак. Ракът се притеснява да се занимава сам с нещата. Цялата му увереност изчезва, след като някой му каже, че още се държи детски. Опитва се толкова много да се откъсне от родителите си, но е трудно, когато се нуждае от одобрението на майка си за всичко, което прави. Този комплекс обаче невинаги е лошо нещо, тъй като в крайна сметка ще ги подтикне да получат независимостта, от която отдавна се нуждаят.

Лъв. Лъвът е този, който гледа отвисоко останалите хора. Ако едно нещо е сигурно, това е, че родените под този знак са изключително уверени личности (или поне много добри в криенето на несигурността си). Те имат впечатляващ талант да могат да създадат впечатление за неразрушим, превъзходен характер, но трябва да бъдат внимателни, защото това престорено превъзходство само ще дразни другите.

Дева. Девата не може да функционира без любов. Може да го скрие добре, но тя е напълно наясно с нейните грешки и прави всичко по силите си, за да се увери, че са скрити. Въпреки усилията си, тя имате склонност да се разпада, ако тревогите й бъдат поставени под светлините на прожекторите. Не иска нищо повече в живота си, освен да бъде обичани и да се чувства сякаш внася нещо в живота на другите.

Везни. Чувството, че не са разбрани от близките си, е в основата на техния комплекс. Тази липса на подкрепа и дисбаланс може в крайна сметка да доведе Везните до токсична връзка, така че те трябва да бъдат внимателни, за да избегнат влагането във връзка повече от партньора им. Често се случва те са се убеждават, че ще успеят да променят партньора си, но в крайна сметка само усложняват нещата.

Скорпион. Той се чувства неспособен в любовта. Като Скорпион винаги изглежда, че се хвърля с главата напред във взаимоотношенията, което често води до трудни ситуации. Тези хора са изключително страстни и понякога можете да прекаляват със страха да загубят човека, когото обичат. Техният интензивен подход е нещо, на което много малко могат да отвърнат и това ще ги накара да се почувстват пренебрегнати.

Стрелец. Стрелецът е уязвим. Родените под този знак са невероятно надарени, когато трябва да скрият собствените си тревоги. Като хора, които са особено горди, те компенсират тези скрити грешки, като нарисуват фалшива картина на себе си. Това измислено превъзходство подчертава още повече притесненията им, така че е хубаво да избягват да се държат като нещо, което не са.

Козирог. Неуспехът плаши Козирога. Израстването в нестабилна среда задължително ще остави представителите на тази зодия несигурни в това кои сте. Козирогът има голям страх от това да изглежда неспособен в очите на останалите и постоянно се опитва да се старае, за да се докажете. Дълбоко в себе си най-вероятно тези хора просто се страхуват да не бъдат изоставени и се стремят непрекъснато да спечелят одобрението на другите.

Водолей. Водолеите никога не се чувстват приети такива, каквито са в действителност. Те оставят впечатлението, че са неизменно доволни и не се страхуват от нищо. Обичате да мислят, че хората ги ценят заради тяхната харизма и хумор и в резултат се притесняват, когато не успеят да оправдаят очакванията. Поради тази причина те стават по-слаби с надеждата да бъдете обичани и приети от всички.

Риби. Рибите имат грозния патешки комплекс. Те притежават склонност да се чувстват сякаш не са успели, колкото и да се стараят.  Те винаги ще струват по-малко от връстниците си. Този комплекс за малоценност е подобен на този на грозното патенце и непрекъснато ще ги кара да търсят одобрението и признанието на другите. Всъщност обаче те трябва да забравят какво правят тези около тях и да се съсредоточат се върху своите таланти и начинания, за да се зарадват истински, когато постигнете целите си.

Tagged , , , , , ,
на горе