Кога трябва да си вземете почивка във връзката
Любов и партньорство

Кога трябва да си вземете почивка във връзката

Ако отношенията с партньора ви не вървят, но въпреки това все още се обичате и раздялата не е опция за вас, може би трябва за кратко да си вземете почивка във връзката. Когато имаме партньор, ние се ангажираме да споделяме живота си с този човек, но това не винаги е лесно и със сигурност ще има възходи и падения. Именно тогава вероятно трябва да направите пауза, за да можете да работите върху проблемите, а не да ги задълбочавате все повече и повече.

Кога трябва да си вземете почивка във връзката

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Мемоарите на Бритни Спиърс „Жената в мен“ се радват на сериозен успех

Ето някои ситуации, които могат да подскажат, че е време да си вземете почивка във връзката:

Липса на комуникация

Комуникацията е основна съставка за здрава връзка. Ако някой от партньорите има чувството, че не е чут или разбран, може да се наложи да си вземе почивка. Когато няма взаимно съгласие или общи усилия за решаване на конфликти и съобщаване на нуждите, почивката може да помогне. През това време е важно да имате ясни граници и комуникация относно очакванията, които имате.

Токсично поведение

Злоупотребата, пристрастяването и вредните модели на поведение могат да подкопаят доверието и интимността в една връзка. В такива ситуации да си вземете почивка може да позволи на вас и партньора ви да оцените състоянието на връзката си и степента на причиняваната вреда. Тази пауза може да помогне да се осигури перспектива и да мотивира всяко лице да работи за своето изцеление.

Кога трябва да си вземете почивка във връзката
Кога трябва да си вземете почивка във връзката

Прегаряне

Понякога предизвикателствата на живота и ежедневните отговорности могат да доведат до прегаряне и именно тогава трябва да си вземете почивка. Човек може да се чувства изтощен, претоварен и неспособен да се справи с чувствата си или с нуждите на връзката. В такива случаи прекъсването на връзката може да помогне на хората да възстановят емоционалната си енергия, да практикуват грижа за себе си и да възстановят психическата и емоционалната си устойчивост.

Изневяра

Изневярата е едно от най-опустошителните преживявания в една връзка и трябва да бъдем честни, в повечето случаи то води до нейния край. Когато единият от партньорите е изневерил, да си вземете почивка може да помогне да се обработят емоциите и да се вземат решения за следващите стъпки. Това време на раздяла може да даде и на двамата пространство да обмислите действията и мотивите си. Със сигурност в началото може да има тъга, гняв, разочарование и всякакви подобни емоции у човека, който е предаден и това е естествено. Но то също така не означава, че трябва да действате прибързано. Просто си вземете почивка за кратко и обмислете добре ситуацията.

Несъгласуваност

Не е необичайно двама души да се намират на различни етапи в живота си или да имат различни виждания за бъдещето си. Да си вземете почивка може да помогне на двамата да изясните своите приоритети и цели, което води до по-добро разбиране на перспективите на връзката.

да си вземете почивка
Кога трябва да си вземете почивка във връзката

Работи ли наистина това да си вземете почивка във връзката?

Понякога е необходимо да направите крачка назад в дадена връзка, за да израснете и да размислите. Въпреки че може да изглежда обезкуражаващо, успешната почивка може да позволи на хората да се съсредоточат върху собственото си себепознание и да се върнат във връзката с обновено чувство за цел и яснота. Така всеки ще има време да премисли какво иска от взаимоотношенията с човека до себе си и да си вземе поука от допуснатите грешки.

Вместо да се разглежда като негативно събитие, да си вземете почивка може да послужи като ценен инструмент за изграждане на по-силни връзки. Важно е през това време да се установят ясни насоки и граници, независимо дали това означава да се съгласите на определена продължителност или да потърсите насоки от професионален терапевт.

Макар че може да е трудно да се отдръпнем от някого, когото обичаме, почивката в крайна сметка може да доведе до по-голямо разбиране и устойчивост във връзката. Като използват това време, за да се учат и израстват заедно, партньорите могат да станат по-силни и по-отдадени от всякога.

Вижте още:

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Какво да търсим в един партньор

13 признака, че не трябва да се разделяте с партньора

Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър

Малките тайни на идеалните двойки

Дъщерите от тези три зодии имат най-близка връзка с бащите си

Петте урока, които сме научили от учителите си и които остават до живот

Зодиите, които са маниаци на тема чистота

Четирите зодии, които пазаруват разумно и не прахосват пари

Tagged , ,
на горе