Когато теб те боли, любов, знай, че мен ме боли двойно по-силно

Когато теб те боли, любов, знай, че мен ме боли двойно по-силно
Любов и партньорство

Когато теб те боли, любов, знай, че мен ме боли двойно по-силно

Когато жената, която обичате е болна, една от негативните емоции, които ще изпитате, е безпомощност. Ако болестта е лека, можете да предложите възможно най-голяма подкрепа, така че те да се почувстват по-добре скоро.

Когато обаче болестта е по-сериозна и смъртоносна, вашата безпомощност се превръща в разочарование. Когато този човек е твоята приятелка и не можеш да направиш нищо срещу нейната болка, разочарованието ти се засилва. Можете дори да изпитвате презрение към себе си, въпреки че не можете да направите нищо за ситуацията.

Как да накараш приятелката ти да се почувства по-добре, когато е болна

 Бъдете искрено състрадателни

Първото нещо, което приятелката ви иска, когато ви каже, че е болна, е да не я карате спешно в болницата. Тя е наясно, че само доброто лекарство или други медицински процедури могат наистина да я излекуват.

Все пак здравето на болния човек започва от ума. Вашето състрадание като неин партньор и най-добър приятел ще направи много, за да я насърчи да отиде в болницата с по-малко страх. Вашата истинска грижа ще я накара да се почувства по-добре, въпреки че все още се нуждае от медицинско лечение.

Като мъж първата ви реакция на новината, че е болна, би била да я заведете на лекар. Една жена, от друга страна, иска първо да бъде сигурна, че ще бъде добре. Че ще бъдеш там и ще я обичаш всяка крачка, както би направила, ако ти беше болният.

Отидете с нея на лекар

Един от начините да накарате вашето момиче да се почувства по-добре, когато е болно, е да отидете заедно в болницата. Ако е възможно, сам я закарайте до там. Ако не, опитайте се да я срещнете в болницата, преди да посети лекаря.

Вашата морална подкрепа ще облекчи психическия стрес, през който тя преминава при мисълта каква ще бъде нейната прогноза. Дори болестта да се окаже просто грип, да отидеш с нея ще означава много. Ще се оправи по-бързо, отколкото ако нямаше на кого да разчита.

Препланирайте графика си, за да прекарвате време с нея

В зависимост от това какво е заболяването ѝ или колко е болна, може да се наложи да разбъркате плановете си, за да я вместите много повече в графика си. Ако обичайната ви динамика прекарва два от пет дни с нея, може да искате да увеличите това до четири от пет дни.

Може да не прекарвате твърде много време с нея, но да ви вижда почти всеки ден за няколко часа ще повдигне духа ѝ. Тя ще иска скоро да се оправи, така че можете да се върнете към рутината си. Вие сте нейната най-голяма опора. Бъдете до нея. Доброто се връща.

 

Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе