Ключът към здравето на всяка възраст: Практиката за освобождаване на женската енергия

Ключът към здравето на всяка възраст: Практиката за освобождаване на женската енергия
Психология

Ключът към здравето на всяка възраст: Практиката за освобождаване на женската енергия

 

Практиката за разкриване на женската енергия: само 5 минути на ден – и ще забележите как мисленето ви се променя към по -добро и самочувствието ви се увеличава.

 

Всеки от нас, независимо от пола, има както мъжка, така и женска енергия. Като правило преобладава в по -голяма степен тази, която възниква в момента на раждането и е свързана с нашата природа. Ако вашата природа е женствена, важно е да живеете в хармония с нея. Ако мъжката енергия надделява във вас, трябва да приемете и това. В същото време е необходимо да се поддържа баланс и да се уважават и двете енергии в себе си.

 

Когато една жена се върне към своята природа, започват да се случват невероятни събития във всички области на живота й. Парите идват лесно, без напрежение и не само чрез бизнес и кариера, но и с участието на хора, които помагат да се сбъднат мечтите. Появяват се различни възможности, разбиране какво трябва да направите, за да постигнете самореализация в кариерата си.

 

Здравето на жените зависи и от това в каква енергия живеете. Ако влезете в мъжката енергия, се появяват болести, защото човешкото тяло отразява всичко, което се случва в неговото енергийно поле и в душата му. Ако една жена се свърже с душата си, позволи си да бъде това, което е, тя прави първата крачка към промени в живота си, трансформация. Следователно, първото нещо, с което трябва да започнете, е да приемете тялото си.

Душата ни говори чрез физически усещания, болести, блокажи, травми, „втрисане“, „вълни“ и т.н. Най -лесният начин да чуете гласа на душата е да слушате тялото си. Докато не приемете тялото си, ще бъдете отделени от душата си, интуицията, женската си сила. Това означава, че нито можете да живеете правилно най -добрата част от живота си, нито да привличате подходящите хора. Ето защо е много важно да обичате тялото си, да не се срамувате от него. Осъзнайте, че е това, което е, от което се нуждаете. Разбира се, това не означава, че не е нужно да се подобрявате. Точно обратното – с този подход има желание да се грижите за тялото си.

 

Как да се изпълним с женска енергия

Енергийните практики помагат да се приведат в баланс всички области на живота. Женската енергия е в долната част на корема. Поради факта, че центърът на женската енергия е блокиран, жените често изпитват проблеми с яйчниците и матката. За да събудите и прочистите този център, опитайте се да овладеете специална практика, основана на медитация:

 

  • важно е да се яде жива храна (зеленчукова, прясна, естествена) – тази, която е израснала под слънцето и е изпълнена с нейната енергия и енергията на земята;
  • трябва редовно да практикувате дихателни упражнения, защото кислородът е един от най -важните компоненти на свободния поток на енергия;
  • опитайте се да контактувате с природата възможно най -често. Разходете се, вземете енергия от земята, дърветата, наблюдавайте птиците. Ако никога преди не сте прегръщали дървета, можете да опитате този начин на единство с природата;
  • научете се да медитирате . Една от най -добрите позиции за събуждане на женската енергия е да се позиционирате така, че краката или бедрата ви да докосват земята;
  • Женската енергия се натрупва добре през краката, така че бягането, клякането, ходенето боси по тревата, танците са чудесни начини да се заредите с женска енергия в ежедневието.

Оттеглете се на тихо и спокойно място, където никой няма да ви безпокои. Дрехите трябва да са удобни, да не ограничават движението, най -добре е да носите лека, свободна пола. Седнете удобно с широко разтворени крака. Гърбът е прав. Притиснете брадичката си към гърдите, като по този начин разтегнете гръбначния стълб. Затворете очи и направете десет дълбоки вдишвания и издишвания.

Опитайте се да изгоните всякакви външни мисли и спомени от съзнанието си.

Преместете цялото си внимание към долната част на корема. Фокусирайте се и си представете червено-оранжева топка в този момент. Представете си как се разширява и върти по посока на часовниковата стрелка с всяко вдишване, разширявайки и запълвайки целия корем. След това си представете как топката излиза извън тялото ви, изпълва стаята, града, в който се намирате, и цялото земно кълбо.

Важно! По време на практиката трябва да се съсредоточите и концентрирате цялото си внимание върху точката в долната част на корема. Чрез нея ние събуждаме центъра на натрупване на женска енергия и се изпълваме с нея. Правете това упражнение всеки ден в продължение на 5 минути с приятна медитативна музика. Скоро ще забележите положителни промени не само в душевното си състояние, но и във всички области на живота си.

Tagged , , , , , ,
на горе