Как се сбъдват мечтите: Даоистката техника за реализиране на намерения

Как се сбъдват мечтите: Даоистката техника за реализиране на намерения
Психология

Как се сбъдват мечтите: Даоистката техника за реализиране на намерения

 

Тези събития в живота ни, които можем да си представим, могат да се сбъднат. Но нашата задача е да изберем „слоя реалност“, в който това е възможно. Как да го направим? Споделяме тайните на даоистките мъдреци.

В даоската традиция е обичайно да се смята, че всяка практика започва с работа с тялото – и завършва с него. И когато си поставите задача, това предполага както умствени и емоционални, така и телесни промени. Защо?

 

Даоистите са убедени, че всяко ново постижение е свързано с трансформацията на самия човек. Например, някой през целия си живот е живял в апартамент под наем и след това е решил да си купи собствена къща. Това означава, че не само новият апартамент (и евентуално ипотека) се появява в живота му, но и ново състояние – състоянието на собственика на жилището. Съответно, за да се появи апартаментът, трябва да намерите това състояние, да го „активирате“.

Това изисква промени както на нивото на съзнанието, така и на нивото на тялото. То трябва да се „адаптира“ към новите предизвикателства и възможности. Какво трябва да се промени в тялото, за да може човек да тръгне по пътя на промяната?

 

ЯСНОТА

Новото състояние е свързано с нови открития. Например, в случая със собствения апартамент, е необходимо да се разбере морето от информация – да се открие „нов свят“ на взаимодействие с недвижимите имоти. В кои области какво се строи, кои от тях са обещаващи, къде инфраструктурата е по -добра и качеството на сградите е по -високо, какви са цените, как комуникираш с брокерите, какви ще са сметките за комунални услуги … И един милион други детайли.

Трябва да видите цялата картина възможно най -ясно и точно. А за да се види ясно ситуацията, „светлата глава“ е важна. Това състояние в даоистката традиция се свързва с активната точка Yu Jen в основата на черепа. Съответно, за да се изпълни нова задача, е необходимо да се работи с врата – може би се свържете с акупунктурист. Или научете релаксиращи упражнения, които ще отворят, отпуснат, енергично подхранват областта на първия шиен прешлен.

 

ЕНЕРГИЯ

Вторият фактор за успех във всяко начинание е енергията, която можете да инвестирате в нов бизнес.

За човек, който не се занимава с източни практики, основната задача е да „даде воля“ на енергията, която вече има. Какво трябва да се направи с тялото за това?

 

В даоистката традиция се смята, че нашите енергийни запаси се съхраняват в тазовата област – в самото дъно на корема. За да „освободите“ енергията оттам и да й позволите да се издигне лесно, подхранвайки тялото и духа, тазовата област и долната част на гърба трябва да бъдат отпуснати, гъвкави и свободни.

Между другото, емоцията, която обвързва тази област и пречи на циркулацията на енергия, е страхът. Така че във всички начинания, които ви предизвикват безпокойство, според даосите е особено важно да работите с таза и долната част на корема. За да отпуснете тази област и да освободите енергия за нови постижения, можете да правите гимнастика за гръбначния стълб Sing Shen Juang. А за дамите има мощни, освобождаващи енергия даоистки практики за жени.

 

ИЗПЪЛНЕНИЕ

Според даоистката идеология в нашия свят има поток от небето (някакъв вид божествена воля) и поток от земята (енергия, сила в най -чистата й форма). Само човек е в състояние да ги обедини: това допринася за осъществяването на намерението.

По -горе разгледахме как да активираме долната и горната активна точка на тялото, така че да преминават през двата потока. И как, човек се чуди, да обедини тези енергии, така че да се слеят (и в резултат на това мечтите да започнат да се сбъдват)?

 

И двата потока се срещат в зоната на слънчевия сплит – така нареченият „поясен канал“ на тялото минава през тази област. За да се обединят, зоната на слънчевия сплит и долните ребра също трябва да бъде свободна, отпусната, способна да „пропуска” потока от енергии. И акупунктурата в комбинация с цигун също може да помогне за това.

 

  1. Целта на цигун, който привидно работи с тялото, е успехът на човека по всички фронтове. И пътят към това започва с активирането на здравето и качествения поток на Чи енергията по каналите. Тялото, през което енергията тече свободно, може лесно да се трансформира за всяка нова задача. То става гъвкаво и силно, което е необходимо не само за физическото здраве, но и за осъществяването на положителни промени в живота.

 

Tagged , , , ,
на горе