Как половинката ви да остане с вас?
Психология Любов и партньорство

Как половинката ви да остане с вас?

 

В една връзка отношенията между мъжът и жената трябва да се основават на уважение. Уважение към себе си, уважение към партньора, уважение към това което харесва другия. Както в живота, така и в любовта трябва винаги да търсим баланса. Най-хубавите отношения са, когато приемате и обичате човека такъв, какъвто е.
Често след дълга връзка романтиката започва да избледнява. Партньорите губят интерес един към друг. Какво следва тогава – раздяла, унижение или просто малко дистанция. За да не се „задушава“ партньора ви е добре да се занимавате повече със себе си, а не само с него. Общувайте с други хора, работете, мислете за ваши планове и мечти. Не спирайте да бъдете важни за себе си, в усилията си да задържите половинката си.
За да бъде харесван човек, винаги трябва да бъде позитивен, щедър на усмивки и с мило отношение. Намръщен и затворен в една единствена цел да бъде с някого, човек не привлича другия, а напротив отблъсква го. Не бива да забелязваме малките грешки на другата страна, никой не може да бъде съвършен.
Преди да се отдалечите съвсем един от друг, знайте че трябва да бъдете искрени, честни. Лъжите често правят отношенията между двама души непоправими. Разговорът на всякакви теми подобрява връзката. Изслушване на проблемите, но не на всяка цена, представлява крачка към сближаването. Има моменти и теми, които са неприятни за споделяне в даден момент. Тогава половинката трябва да прояви разбиране и да не разпитва, нито пък да се държи като разсърдено малко дете. Хубаво е да сме тактични и деликатни.
Една от грешките, които жените допускат в една връзка, е че отдават твърде много внимание на мисълта или съмнението, че са неприятни на мъжа до тях. Едно такова съмнение започва да измъчва нежната половинка, тя става несигурна, неуверена и така това се пренася и към силния пол.
Ако живеете в брак, който искате да спасите, първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете всички претенции и негодувания към партньора си. Бъдете забавни, не искайте от него да знаете всичко което се случва. Говорете за теми, които вълнуват вашата половинка, карайте го да се смее по-често. Вместо неприятните въпроси – къде си, с кого и т.н. просто му изпратете един емотикон с усмивка или сърчице. Не бива също да бъдете манипулативни, да си играете с неговите чувства, защото има едно правило и то е както ти се държиш с другите, така и те се отнасят с теб.

 

Затова мили дами, бъдете нежни, деликатни и чувствени, не спирайте да казвате на мъжа до вас, че той е вашия принц на бял кон. Мъжете обичат да им се напомня, че са важни, че вие ги цените и искате да бъдете с тях, дори и когато не ви е до това. Няма правилно и точно време кога да бъдем женствени и любящи, връзките изискват постоянство. Щастливата жена има самоуважение, но и самочувствие, тя трябва да обича първо себе си. Да е щастлива сама със себе си, а не само с любимия. Мечтайте, имайте ваши цели и амбиции, така ще бъдете харесвани, търсени и обичани. Живейте за мига.

Tagged , , , , , , ,
на горе