Как лесно да накарате някой да се усмихне

Как лесно да накарате някой да се усмихне
Психология

Как лесно да накарате някой да се усмихне

„Най-хубавият подарък, който можете да направите на някой е да го накарате да се усмихне”. Това е мъдрост, което през годините се е превърнала в закон за отношенията между хората, а усмивката е доказателство, че правите някой щастлив. В нашия забързан и натоварен свят, малко внимание наистина е най-добрият подарък, който можем да дадем на всеки, дори и непознат. В крайна сметка дори най-трудните предизвикателства се преминават по-лесно по-лесно, когато знаем, че не сме сами. Има няколко идеи, с които гарантирано можем да накараме някой да се усмихне и да направим деня му малко по-приятен.

Помолете някой да ви разкаже най-доброто нещо, което му се е случило напоследък.

Повечето хора обичат да говорят за себе си и своите страсти, но невинаги получават възможност, особено когато тези около тях са заети или стресирани и не са на разположение да слушат напълно. Накарайте някого да говори за нещо, което знаете, че ще се почувства значим. Задавайте и въпроси, за да го накарате да сподели подробности и да покажете, че наистина се интересувате.

Забележете кога някой използва една от силните си страни и му направете комплимент

Всички имаме силни страни, но невинаги ги разпознаваме. Може би, защото ги чувстваме като втора природа за нас . Кажете на някой, че е невероятен слушател, ако е внимателен, когато говорите, или се възхищавате на съпричастността му, ако защитава някого, за когото другите клюкарстват, или пък, че обичате неговата изобретателност и предприемачески дух, ако обсъжда нова бизнес идея, която обмисля.

Кажете на някого защо сте му благодарни

Отбележете нещо конкретно за характера му или нещо, което е направил наскоро.Всички ние имаме естествени негативни пристрастия, което означава, че сме по-склонни да се съсредоточим върху грешките и недостатъците си, отколкото върху всичко добро, което правим и стойността, която предоставяме на хората около нас – ето защо можем да бъдем малко по-благодарни.

Намерете някого в живота си, който се справя с нещо трудно и след това му споделете, че се гордеете с него

Може би това е някой от вашето семейство, който жонглира с работата и родителството и смята, че се проваля, въпреки че дава всичко от себе си. Или може би това е дете, което се справя отлично с онлайн обучението, докато липсва на приятелите си. Бонус – ако имате малък подарък „Гордея се с вас“, това може да е нещо толкова малко, колкото кафе или горещ шоколад, точно както човекът го харесва.

В тежката година, през която преминахме, доброто настроение е много важно за психиката ни. Трябва да се опитваме да намираме позитивното във всеки един момент, а щастието, което виждаме, изписано на лицето на тези, които обичаме, е най-хубавият подарък.

Tagged , , ,
на горе