Как да създадете перфектната парола

Как да създадете перфектната парола
Интересно

Как да създадете перфектната парола

Животът ни вече до такава степен е свързан с електронните устройства и профилите в социалните мрежи, че се нуждаем от допълнителна защита и възможно най-силната парола, за да сме сигурни, че личните ни данни са защитени. От друга страна кибер престъпниците непрекъснато се усъвършенстват и намират нови начини да разбиват профилите на нищо неподозиращи хора, които в един момент се оказват жертва на изключително сериозно престъпление. Затова е много важно да създадете силна и сигурна парола, която само вие трябва да знаете, защото тук става въпрос за вашите лични данни. Ето някои насоки:

Избягвайте очевидните пароли

Не слагайте за парола неща, които са част от вашия живот, като рождени дни, имена на близки хора или прости думи. Това е храна за хакерите, които лесно биха разбили подобен тип парола.  Също така не завършвайте паролите си с числа между 0 и 99.

Не повтаряйте паролите си

Не е лесно да имате различни пароли за всичките си профили в електронната поща, социалните мрежи, регистрации за игри или други подобни. Но ако използвате една и съща, това ще означава, че ако бъдете хакнати, всичките ви профили са в опасност. Така че по-добре да записвате паролите си някъде и да не рискувате да ги забравите, но те да бъдат различни. Разбира се, уверете се, че този списък е на сигурно място и никой, освен вас, няма достъп до него.

Създавайте дълги пароли

Кодът ви трябва да бъде съставен от минимум 12 символа. Тогава може да се каже, че паролата ви е силна. В това число използвайте главни и малки букви, цифри и знаци. Това ще направи профилът ви още по-защитен.

Променяйте паролата си

Правете го на всеки шест месеца. Не давайте възможност на хакерите да имат възможност да научат паролата ви. Освен това не споделяйте комбинацията на никой друг, за да нямате проблеми.

Не подценявайте важността на вашите пароли. Те могат да бъдат свързани с банковите ви сметки, личните данни в социалните мрежи или паролата за отключване на телефона ви. Старайте се да създадете трудни пароли за разбиване, за да се защитите, преди да сте станали жертва на престъпници.

Tagged , ,
на горе