КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО
Идеи за дома

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО

Да накарате децата си да учат и да пишат домашните си никога не е лесна задача. Разсейват се, измислят си десетки извинения, гледат телевизия, играят игри на мобилни телефони и какво ли още не!

Всички тези проблеми се удвояват, ако нямат специално място или стая за извършване на училищна работа и учене. Това е мястото, където се налага значението на учебната стая или учебната зона. Независимо дали живеете в двуетажна къща с няколко стаи или апартамент с две спални, можете лесно да изградите привлекателно и функционално учебно пространство за вашите малки деца.

Има обаче няколко неща, които трябва да имате предвид, докато проектирате това пространство, дори ако търсите само учебна маса със стол за деца. От избора на правилния ъгъл в къщата до закупуването на правилните мебели за деца , всичко е от значение. Тук можете да видите как да направите перфектната стая за учене.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО Как да обзаведете младежка стая?

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО Най-добрите идеи за детска стая за момиче: Kак да създадете мечтаната детска стая

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО 4 критерия при избор на мебели за детска стая

Идеи за декор на стая, които да стимулират ученето

 

Ето 9 полезни съвета как да създадете добра зона за учене за вашите деца.

1. Намерете правилното пространство

Ако живеете в голяма къща и разполагате с допълнителна стая, помислете дали да я преустроите в учебна стая за вашите деца и да я обзаведете с бюра, рафтове, столове за учене и други подобни.

Не всички семейства обаче разполагат с лукса на пространството. Родителите, живеещи в малки къщи или апартаменти, първо трябва да намерят място в къщата, което да се преустрои като място за учене.

Може да е ъгъл от спалнята на децата ви, във всекидневната, част от домашния ви офис (ако имате такъв) или други неизползвани пространства в къщата. Можете дори да разгледате пространството под стълбите, точно като гардероба на Хари Потър, и вашите деца със сигурност ще го харесат.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО
източник на снимка: www.pinterest.com

Има три основни правила, които трябва да спазвате, когато избирате кът за учене за вашето дете – по-малко разсейващи фактори, много естествена светлина и добра циркулация на въздуха.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО 10 неща, които една детска стая трябва да има

2. Инвестирайте в добра учебна маса/бюро

Сега това е най-важната част от детските мебели в учебната зона. В зависимост от наличността на място и вашия бюджет, можете да закупите детски маси за учене онлайн или от магазин за детски мебели. Изберете маси, които са издръжливи, здрави и подходящи за възрастта от многото дизайни, предлагани на пазара. Вашите опции включват:

Стандартни детски маси за учене: Това обикновено са прости правоъгълни маси с чисти линии, изработени от дърво или други материали. Някои дизайни може да имат и допълнителни функции като чекмеджета и шкафове за съхранение. Едно от основните предимства на стандартните дървени маси за учене за деца е, че те са вечни и вашето дете няма да надрасне такива части за миг.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО
източник на снимка: www.pinterest.com

Тематични бюра : Искате ли да внесете малко забавление в учебната зона на вашето дете? Тематичните бюра, които се предлагат в карикатури, вдъхновени от природата или други интересни теми с причудливи мотиви и цветове, ще свършат работа. Такива детски бюра са идеални за по-малки деца.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО
източник на снимка: www.pinterest.com

Стенни маси : Стенните маси са фантастичен избор за родители, които искат да създадат специално място за учене за деца, но нямат лукса на пространството. Известни още като плаващи бюра, те са фиксирани на стената и се побират удобно във всеки ъгъл на къщата. И най-добрата част – те заемат нула площ!

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО
източник на снимка: www.pinterest.com

Учебни маси с място за съхранение : Най-голямото предимство на такива дизайни на детски учебни маси е, че те идват с единици за съхранение на книги, канцеларски материали и други предмети. Докато някои модели се предлагат с чекмеджета и рафтове, други имат място за съхранение под сгъваемия плот.

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО
източник на снимка: www.pinterest.com

Освен тях има много други разновидности, включително регулируеми бюра за учене, вградени учебни модули за стена, маси за писане за деца , ъглови бюра, бюра с подвижни бюра, сгъваеми бюра за спестяване на място и други.

3. Сдвоете масата за учене с подходящия учебен стол

Трябва също така да инвестирате в удобен, здрав и издръжлив учебен стол за деца . На пазара има голям набор от дизайни, вариращи от класически дървени столове, столове за четене, регулируеми столове и въртящи се столове до столове за учене с ръце, стол за учене с дъска, столове за писане, столове със средна облегалка и ниска облегалка столове, компютърни столове и др. Ако искате да добавите малко блясък към пространството, потърсете столове с интересен дизайн, мотиви и цветове.

Столът, който купувате, трябва да поддържа гърба на вашето дете и също така да се съчетава добре със стила, материала и височината на бюрото.

4. Възползвайте се максимално от естественото осветление

 

Осветлението е един от най-важните аспекти на дизайна на детската стая, тъй като детето ви ще прекарва много часове на бюрото, четейки и пишейки.

Препоръчително е да се възползвате максимално от естественото осветление, като изберете пространство, което има прозорци близо до него. Това гарантира, че зоната е изпълнена с естествена слънчева светлина през деня, което е добре за очите на вашите деца и има ползи за здравето. Имайте предвид обаче, че не поставяйте бюрото или масата директно срещу слънчева светлина, тъй като може да бъде твърде ярка и разсейваща.

5. Въведете разумно изкуственото осветление

Що се отнася до изкуственото осветление, трябва да направите своя избор разумно и да инсталирате светлини, които не са нито твърде скучни, нито прекалено ярки. Можете да изберете висящи лампи, тръбни лампи, стенни лампи, вградени лампи, таванни лампи и други подобни. За да осигурите оптимален фокус, можете също да добавите настолна лампа/настолна лампа към учебната зона.

Допълнително предимство на настолните лампи е, че те се предлагат в атрактивен дизайн и ще подобрят цялостния декор на учебната зона.

6. Използвайте правилната цветова палитра

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО
източник на снимка: www.pinterest.com

Има един фактор, който може да промени или да наруши облика и усещането на учебната зона на вашето дете – цветовата палитра. Според цветната психология определени нюанси могат да повлияят положително на децата и да повдигнат настроението им. Дори и да е част от вашата всекидневна или детска спалня , можете да преработите стените на кабинета с цветове, които стимулират мозъка и увеличават фокуса. Тук вижте подробни дизайнерски съвети за цветовете на интериора.

Зеленото, особено нюансите на мъх или градински чай, може да помогне на децата да се съсредоточат повече, докато ярките цветове като оранжевото могат да подобрят настроението. Ако искате да създадете енергизираща обстановка, изберете нюанси на червено или жълто. Синьото, от друга страна, се смята за успокояващ цвят и е идеално за спални. Правилните нюанси на синьото като тюркоазено или лазурно обаче могат да стимулират производителността.

Можете дори да помислите за боядисване на стените с тебеширена боя, което е гореща тенденция в наши дни. Той може да ободри пространството по доста уникален начин и също така да изпълни ненаситното желание на всяко дете да пише по стените. Стена за писане, където могат да драскат каквото си поискат, без да им се карат – какво по-хубаво от това?

7. Персонализирайте с аксесоари

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО
източник на снимка: www.pinterest.com

Аксесоарите, ако бъдат добавени по правилния начин, могат да направят дори най-простото и не толкова страхотно учебно помещение да изглежда фантастично. Като се има предвид това, трябва да внимавате да не претрупвате пространството с повече аксесоари от необходимото, особено ако се борите с проблеми с пространството. Ключът е да търсите функционални артикули, които също добавят елемент на лично докосване, а не произволни декорации.

Поставете цветно килимче на пода, където децата могат да седнат и да четат, когато им омръзне домашното. Ако кабинетът е част от по-голяма стая, можете да използвате подови килими, за да разграничите зоната от останалата част от стаята.

Държачи за химикалки, органайзери за бюро и кошче са сред задължителните аксесоари за учебната зона и те насърчават децата да останат организирани и свободни от бъркотия. Можете също така да изберете други аксесоари като възглавници, глобуси, часовник, карти и т.н. въз основа на наличността на пространство.

Нищо не повдига настроението на децата така, както природата, така че какво ще кажете да поставите стайно растение в кътчето за учене на вашите малки? Дяволски бръшлян, алое, нефрит, китайски вечнозелен, щастлив бамбук и мирна лилия са някои от често използваните растения за бюро. Кактусите, въпреки че са популярен избор на стайни растения, е най-добре да се избягват в дизайна на детските стаи .

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО Идеи за детска стая, които ще стимулират въображението на детето (СНИМК)

8. Бъдете креативни с декорацията на стените

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО
източник на снимка: www.pinterest.com

Говорейки за аксесоари и декор, стените са чудесно място да приложите вашите креативни и нетрадиционни идеи за декорация на детска стая . Искате детето ви да бъде мотивирано през цялото време? Ние знаем точния декор за стена за вас – мотивационни стикери и плакати. За тези, които искат да направят стените малко по-функционални, белите дъски и магнитните дъски са отлични идеи.

Какво ще кажете за комбиниране на декорация на стени с решения за съхранение? Потърсете висящи на стената чанти за съхранение, изработени от плат в атрактивни дизайни и теми. Стените от Pegboard също стават все по-популярни, тъй като предоставят опции за регулируеми рафтове. От стенни държачи за файлове и персонализирани стенни календари до коркови дъски, където децата могат да показват своите рисунки, има много идеи за стенни декорации за детски стаи. Просто трябва да изберете този, който най-добре пасва на пространството и се съчетава добре с интересите на вашето дете.

9. Добавете рафт за книги към учебната зона

Последно, но не на последно място, рафтовете с книги! Често се казва, че четящото дете израства в мислещ човек и това е вярно. Детето ви вече трябва да има колекция от книги, придобити за определен период от време, която включва техните книги с приказки, книги за оцветяване, любими книги за лягане, комикси, образователни книги, енциклопедии и други. Без значение колко малка е колекцията, вкарайте рафт за книги в учебната зона на вашето дете.

Вместо дизайни на детски рафтове, които заемат много място, потърсете нещо малко, сладко и уникално. Когато става въпрос за спестяване на място, стенните рафтове за книги са най-добрият залог и те също така оставят много място за експериментиране с дизайна. Невидимите рафтове за стени са любими на родителите, които искат да внесат елемент на игривост в стаята на децата си . Такива дизайни показват магическата сила на книгите, съвсем буквално!

С правилните решения за обзавеждане за детска стая , аксесоари, осветление и цветове, можете да направите привлекателна, както и функционална зона за занимания дори от най-малкото пространство. Опитайте тези идеи и създайте малък свят, в който детето ви да учи, чете, пише и расте!

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ДОБРА ЗОНА ЗА УЧЕНЕ НА ДЕТЕТО 5 идеи за декор на тийнейджърска стая

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе