8 креативни начина как да спестите пари

8 креативни начина как да спестите пари
Интересно

8 креативни начина как да спестите пари

От изплащане на дългове до лесни промени в начина на живот, тези прости съвети могат да ви помогнат да постигнете целите си за спестяване на пари.

Всички искаме да спестим. Но както всеки знае, често може да е трудно да се направи това. Много хора имат значителни цели за натрупване на спестяванията си, но нереалистичните цели са почти невъзможни за прилагане на практика. Ето защо е важно да помислите за реалистични начини за спестяване, да го разделите на по-малки стъпки и да го направите част от текущия си бюджет и планове за разходи.

Използвайте тези прости съвети за спестяване на пари, за да генерирате идеи за най-добрите начини да спестявате пари в ежедневието си.

8 креативни начина как да спестите пари

Скъпоценни камъни за пари и късмет

Каква професия да изберете според зодията, за да имате винаги пари

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

8 креативни начина как да спестите пари

1. Елиминирайте дълга си

спестяване на пари
8 креативни начина как да спестите пари

Ако се опитвате да спестите пари чрез бюджетиране, но все още носите голяма дългова тежест, започнете с вашия дълг. Не сте убедени? Добавете колко харчите за обслужване на дълга си всеки месец и бързо ще видите. След като се освободите от плащането на лихви по дълга си, тези пари могат лесно да бъдат вложени в спестявания. Личната кредитна линия е само една възможност за консолидиране на дълга, така че да можете по-добре да го изплатите.

2. Поставете цели за спестяване

Един от най-добрите начини да спестите пари е като визуализирате за какво спестявате. Ако имате нужда от мотивация, задайте цели за спестяване заедно с времева линия, за да улесните спестяването. Искате да купите къща след три години с 20% първоначална вноска? Сега имате цел и знаете какво ще трябва да спестявате всеки месец, за да постигнете целта си. Използвайте калкулатори за спестявания, за да постигнете целта си!

3. Платете първо на себе си

спестяване на пари
8 креативни начина как да спестите пари снимка: pinterest

Настройте автоматично прехвърляне от вашата текуща сметка към вашата спестовна сметка всеки ден на плащане. Независимо дали става въпрос за 50 $ на всеки две седмици или за 500 $, не се подвеждайте от здравословен дългосрочен план за спестяване на пари.

4. Спрете пушенето

Не, със сигурност не е лесно да се откажете, но ако пушите кутия и половина всеки ден, това може да възлезе на хиляди долари годишно, които можете да реализирате като спестявания, ако се откажете. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, процентът на възрастните американци, които пушат цигари, сега е под 12% – присъединете се към клуба! След отказването на цигарите много по-лесно и бързо ще спестите пари.

5. Вземете престой

Въпреки че терминът може да е модерен, мисълта зад него е солидна: Вместо да хвърлите няколко хиляди за самолетни билети в чужбина, потърсете забавни ваканции в собствения си двор близо до дома. Ако не можете да карате разстоянието, потърсете евтини полети във вашия регион. Това е също добър вариант за спестяване на пари.

6. Похарчете, за да спестите

спестяване на пари
8 креативни начина как да спестите пари снимка: pinterest

Нека си признаем, разходите за комунални услуги рядко намаляват с течение на времето, така че поемете отговорност сега и обезопасете дома си от климатични условия. Обадете се на вашата компания за комунални услуги и поискайте енергиен одит или намерете сертифициран изпълнител, който може да ви направи преглед на енергийната ефективност на целия дом. Това ще варира от лесни подобрения като уплътняване на прозорци и врати до инсталиране на нова изолация, сайдинг или енергийни Star високоефективни уреди и продукти – и дори слънчеви панели. Бихте могли да спестите хиляди пари от разходи за комунални услуги с течение на времето.

7. Опаковайте обяда си

Очевиден съвет за спестяване на пари е намирането на ежедневни спестявания. Ако закупуването на обяд на работа струва 10 долара, но донасянето на обяд от вкъщи струва само 3 долара, тогава в течение на една година можете да създадете спешен фонд от 1820 долара или да направите значителен принос към план за колеж или пенсионен фонд.

8.Направете разходите си на годишна база

спестяване на пари
8 креативни начина как да спестите пари снимка: pinterest

Плащате ли 20 долара на седмица за закуски на автомата в офиса си? Това са 1000 долара, които премахвате от бюджета си за газирани напитки и закуски всяка година. Изведнъж този навик се увеличава до значителна сума.

Докато прилагате тези съвети във финансовия си живот, не забравяйте, че къде спестявате вашите пари си също е важно. Редовно прехвърляйте парите, които спестявате от разплащателната си сметка във вашата спестовна сметка, където ще е по-малко вероятно да ги докоснете, преди да постигнете целите си.

Tagged , , , ,
на горе