Как да се предпазим от енергийни вампири

да се предпазим от енергийни вампири
Интересно

Как да се предпазим от енергийни вампири

Със сигурност всеки от вас е забелязал, че след среща с един човек настроението ви се повишава, позитивно настроени сте, в добра форма, чувствате се чудесно.

Но друг път, при разговор с някого се получава срив, липса на енергия и вие изпадате в депресивно състояние, сякаш някой е изцедил от вас и последните ви сили. Звучи ли ви познато? Всичко е ясно – просто сте се натъкнали на енергиен вампир.

Бързаме да ви успокоим, обаче, че това не е чак толкова страшно, колкото може би ви  се струва. Всъщност енергийните вампири не представляват заплаха за живота ви, но могат да „изсмучат“ вашето спокойствие и да ви накарат да се чувствате зле психически.

Едва ли ще бъде възможно напълно да се изключи комуникацията с тези „кръвопийци“, тъй като те ви преследват навсякъде – на работа, в транспорта, в магазина и на всички останали места, които посещавате. Затова експертите ви препоръчват няколко мощни начина да общувате с тях, така че да не ги оставяте да ви навредят.

Мислете само за целта си

Заставате на опашка и някой е груб с вас? Не си падайте по провокации, помислете защо сте дошли тук. Да си пазарувате. Всичко останало губи значение.

Мислете позитивно

Не обръщайте внимание на подбудителите. Помислете си само за някакви хубави и релаксиращи неща – опитайте се да „чуете“ птичите песни, да видите разноцветната дъга, да си припомните любима мелодия, приятна за ухото ви. Всичко, свързано с мир и хармония в душата, ще ви свърши отлична работа.

Задавайте въпроси

Те объркват онези, които се опитват да ви ядосат. Има златно правило: който задава въпросите, контролира разговора. И наистина това правило работи перфектно.

Смейте се и иронизирайте

Не се оставяйте да бъдете всмукани във водовъртежа на негативизма. Обърнете всичко на шега. Вампирът със сигурност не очаква да получи вашата положителна реакция в отговор на неговата критика и агресия. Това ще го обърка и ще намали отрицателното му влияние върху вас.

Винаги помнете тези прости правила. Вашето настроение е във вашите ръце!

Tagged ,
на горе