Как да се отличите от останалите на интервю за работа

Как да се отличите от останалите на интервю за работа
Интересно

Как да се отличите от останалите на интервю за работа

Да се явите на интервю за работа е едно от най-напрегнатите неща, които можете да срещнете в професионалното си развитие. Винаги, когато се изправяте срещу бъдещия си работодател, възниква напрежение, желание за успех и притеснение от много фактори, които не зависят от вас. Важно е да знаете как можете да се представите добре в тази конкурентна обстановка и да оставите трайно впечатление, което да ви изведе на първо място сред кандидатите. За тази цел е хубаво да сте подготвени и да бъдете запомнени с нещо добро.

Напишете страхотно резюме

Оставете добро първо впечатление. Използвайте обикновена, достъпна за всички програма като MS Word и започнете с вашите данни за контакт. Избройте образованието и квалификациите си и след това трудовия си опит в обратен хронологичен ред, започвайки с най-новите. Ако имате собствен уебсайт, който представя вашата работа, включете URL адреса, но не го изпращайте вместо автобиография. Прочетете коректно автобиографията си.

Представете се

Откройте една или две уникални точки за вас, за да се разграничите в автобиографията си и в интервюто. Например, бяхте ли един от най-успешните във вашата университетска група? Подобрили ли сте нивата на задържане на клиенти или ръководите проект успешно? Имайте подходящи примери и статистика на една ръка разстояние.

Опит

Най-ценното умение, което търсещият работа може да притежава, е съответният опит. За опитни професионалисти това означава да съобразите съществуващите си умения и опит с изискванията за работа. За завършилите това означава придобиване на подходящ опит в бранша чрез доброволческа работа или стаж.

Използвайте вашите мрежи

Представете се в социалните си мрежи, като внимавайте в тях да няма неподходящи публикации или коментари, особено по адрес на потенциалния ви бъдещ работодател. Ако имате собствен сайт, разкажете за него и освен това говорете за идеите си.

Развийте нови умения

Бъдете в крак с тенденциите в бранша, за да покажете на работодателя, че с напредването на тяхната индустрия и бизнес, вие вървите напред с него. Не пропускайте да похвалите свършеното до този момент от фирмата, за която кандидатствате и в допълнение разкажете с какво точно вие можете да развиете въпросния продукт.

Tagged , , ,
на горе