8 съвета как да се гримирате за фотосесия
Здраве и красота

8 съвета как да се гримирате за фотосесия

Имате или търсите да резервирате фотосесия и имате готов перфектен тоалет. Но какво ще кажете за вашия грим?

За да изглеждате естествено на снимките, може да се изкушите да носите ежедневен грим. За съжаление, това не е най-добрият начин да го направите, нито поставянето на тежък грим.

8 съвета как да се гримирате за фотосесия

7 идеи за празничен маникюр

Магията на Коледа: 5 коледни цветя за късмет у дома

8 съвета как да се гримирате за фотосесия 4 съвета за по-спокойна Коледа

 

Разбира се, можете да наемете професионален гримьор, който да изпълни задачата. Но какво ще стане, ако ви кажем, че можете да постигнете професионално изглеждащи резултати у дома? Твърде хубаво, за да е истина, нали?

Е, вече не! В следващите раздели ще ви преведем през най-ефективните съвети за гримиране без гримьор.

8 съвета как да се гримирате за фотосесия

Съвет 1: Избор на правилните продукти

Дори преди да можете да започнете да се гримирате, първото нещо, което трябва да помислите, е да вземете правилните продукти за целта.

Ако сте начинаещ или не носите грим твърде често, предлагаме да изберете продукти на прахообразна основа, а не техните течни аналози, тъй като първите се смесват лесно и безпроблемно. Последното нещо, което бихте искали по време на фотосесия, е камерата да улови грубите линии на грима по лицето ви.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е да купувате само продукти с добро качество, дори и да са малко по-скъпи. Това е така, защото продуктите от по-евтини марки вероятно ще направят кожата ви да изглежда „напукана“ или набръчкана под светлината, коригирането на което ще изисква доста редактиране.

Съвет 2: Правилна подготовка на кожата

фотосесия
8 съвета как да се гримирате за фотосесия

Правилната подготовка на кожата играе решаваща роля за доброто нанасяне на грима. Поради това винаги трябва да измивате и овлажнявате лицето си, преди да сложите грим, независимо от повода.

Тази практика не само подобрява текстурата на кожата ви в дългосрочен план, но също така ви позволява да започнете да нанасяте грим върху „свежо, празно платно“. Това е първата стъпка, за да изглеждате добре на фотосесия.

Съвет 3: Използване на правилната основа и пудра

Може би най-важното нещо, което трябва да вземете предвид при избора на фон дьо тен, е да се уверите, че е възможно най-близо до естествения ви тон на кожата. Всичко по-тъмно или по-светло ще изглежда неудобно и неестествено на камерата.

Освен това, не се опитвайте да замените фон дьо тен с оцветен овлажнител или други подобни алтернативи, тъй като те ще изглеждат по-малко жизнени и нямат желаното гладко покритие. По отношение на покритието, не е необходимо да имате приложение с пълно покритие, тъй като по време на фотосесия камерата така или иначе ще измие повечето от петната.

Съвет 4: Адекватно контуриране и подчертаване

фотосесия
8 съвета как да се гримирате за фотосесия снимка: pinterest

Както вече споменахме по-горе, при фотосесия със светкавица измива петната от кожата ви. Но това, което също прави, е да измие лицето на обекта, поради което трябва да контурирате и подчертаете чертите си, за да ги направите изпъкнали.

Съвет 5: Добър грим за очите

Очите често се превръщат в централната черта на лицето на обекта във фотосесия, така че бихте искали да ги накарате да изпъкнат. В тази връзка сенките трябва да допълват цвета на очите ви. Например сините и зелените очи се подчертават най-добре с по-топли нюанси като златисто-кафяво, червеникаво-кафяво или прасковено.

От друга страна, лилави, розови и сиви нюанси са подходящи за лешникови очи. Тъй като кафявите очи са по-неутрални, те се съчетават добре с почти всеки цвят.

Съвет 6: Направете вежди

фотосесия
8 съвета как да се гримирате за фотосесия снимка: pinterest

Направете си епилация или оскубване на веждите няколко дни преди вашата фотосесия. По този начин те ще изглеждат чисти и дефинирани, но не и раздразнени.

Ако сте човек, който обича да рисува веждите си всеки път, когато се гримира, придържайте се към естествената форма, вместо да се фокусирате твърде много върху арката и краищата. По-късно използвайте тънка линия коректор или фон дьо тен, за да дефинирате границите и да ги смесите.

Съвет 7: Руж и устни

фотосесия
8 съвета как да се гримирате за фотосесия снимка: pinterest

Професионалните студийни светлини и камери са склонни да измият грима с поне 50%. Следователно бихте искали да добавите повече цвят към бузите и устните си от обикновено. Използвайте ярки цветове за устните си, тъй като естествените нюанси и голи тонове са трудни за улавяне на камерата. Можете също така да добавите малко гланц за устни, за да постигнете по-плътни или плътни устни по време на вашата фотосесия.

Съвет 8: Гримирайте се на естествена светлина

Точно както видът светлина, при който правите снимки, влияе върху резултата, така и видът светлина, при който нанасяте грима.

Ето защо винаги се препоръчва да се гримирате в стая, която има много естествена светлина. Намерете прозорец, който позволява на естествената светлина да осветява изцяло лицето ви и лицето ви, докато нанасяте грим. Това ще ви даде най-добрата представа за всичко, което се случва на лицето ви, така че да знаете, че всички петна са покрити правилно и дали определени зони изискват повече смесване. С тези стъпки вашата фотосесия ще е отлична.

Tagged , , , , ,
на горе