Как да предотвратите появата на паяци у дома

Как да предотвратите появата на паяци у дома
Идеи за дома

Как да предотвратите появата на паяци у дома

Чудили ли сте се как да се отървете от досадните паяци? Те често търсят подслон в домовете ни в търсене на храна, вода и безопасност от суровите климатични условия. Въпреки че тези насекоми могат да бъдат много полезни при елиминирането на други вредители (молци, мравки и мухи), тяхната популация може да излезе извън контрол, ако са намерили безопасно място за размножаване. За да държите паяците точно там, където искате (навън), правилната превенция е ключова.

Най-добрият начин да се отървете от тези вредители е да им попречите напълно да навлязат в дома ви, което можете да направите, като запечатате входните точки около прозорци, комини, камини и балконски врати. Ето и кои са другите начини.

Спалня и офис в едно – 12 идеи за малки пространства

Как да предотвратите появата на паяци у дома  5 цветя носещи късмет в дома

Как да предотвратите появата на паяци у дома

Премахнете паяжините

паяци
Как да предотвратите появата на паяци у дома снимка: pinterest

Редовната проверка за и премахване на паяжини от къщата и градината предотвратява паяци да дебнат и да се размножават. Прахосмукачка с мека приставка за дюзи ще гарантира, че ще почистите старателно мрежата, в противен случай ще свърши работа метла с паяжина или мокра кърпа.

Цитрус

паяци
Как да предотвратите появата на паяци у дома снимка: pinterest

Тези насекоми- паяци не харесват цитрусите толкова, колкото и оцета. Да имате цитрусови плодове в купа на плота в кухнята си е чудесен начин да предпазите тях (и да насърчите здравословното хранене за вашето семейство). Можете също да разтриете остатъците от цитрусови кори по первазите и вратите. За да направите миризмата на оцет по-малко остра, можете да опитате да накиснете няколко портокалови кори в чаша оцет за една нощ. Добавете вливащия се оцет в спрей бутилка, смесена с вода. Може да се използва като почистващ препарат или да се пръска върху зони с голям трафик от насекоми.

Мента

паяци
Как да предотвратите появата на паяци у дома

Ментата е страхотен естествен репелент срещу вредители. Повечето буболечки, включително паяци, мразят мента. Добавете етерично масло от мента към вода в спрей бутилка и напръскайте целия си дом. Допълнителен бонус е, че къщата ви ще мирише на свежа мента. Можете също така да натрошите няколко сушени листа от мента и да ги поставите в малки пакетчета в кухненския шкаф. Ако нямате прясна мента, можете да използвате и пакетчета чай от мента. Друг чудесен начин да предотвратите навлизането на буболечки в дома ви е да засадите листа от мента близо до входовете.

Отстранете праха

Тези животни често посещават прашни места с много паяжини. Поддържането на дома ви чист и подреден ще направи дома ви по-малко привлекателен. Редовното почистване на прах и прахосмукачка ще попречи на вашите паяци да се настанят у дома.

Организирайте дома си

Паяците са привлечени от тъмни, разхвърляни пространства. Опитайте да подредите, организирате и запечатате вашите складови помещения, като бършете прах и прахосмукачка, докато вървите. Освен това не забравяйте да изнасяте редовно рециклирането си и да премахвате купчините празни кутии, които сте натрупали. Тези паяци обичат да си правят дом в купчини картон, кашони, шперплат и дърва за огрев.

Бял оцет

паяци
Как да предотвратите появата на паяци у дома снимка: pinterest

Ако все още нямате скривалище оцет под ръка (за почистване и много други приложения), трябва. Спреят с оцет може да служи като органичен контрол на вредителите, особено за паяци. Въпреки че е безвреден за хората, той съдържа оцетна киселина, която му придава кисел вкус и миризма, към които паяците са силно чувствителни. За да използвате, смесете равни части оцет и вода в спрей бутилка. Напръскайте дома си, като се съсредоточите върху кухнята и входовете, където може да влизат буболечки. Използването на оцет като почистващ препарат във вашата баня и кухня е чудесен начин да свършите две задачи едновременно!

Отрова

Оптимално е да вземете отрова под формата на аерозол и да я напръскате върху первази, в ъглите, на склоновете на вратите и прозорците. Отстранете хората и животните от помещенията по време на процедурата. Оставете за 15-20 минути и след това проветрете помещенията. Така ще се отървете от досадните паяци.

Tagged , , ,
на горе