Спалня и офис в едно – 12 идеи за малки пространства

и офис
Идеи за дома

Спалня и офис в едно – 12 идеи за малки пространства

Когато имате спалня и офис на едно място, това може да ви принуди да правите някои промени в ежедневието си. За да се решение на това нововъведение в дома си, то е добре да прецените възможностите на вашата стая и как най-добре тя да бъде и офис. Можете да започнете с това как няма да бъде претрупано и да пречи на нормалното използване на спалнята. Това важи най-вече ако не живеете сами.

infomax-logo-50-15-HW „Пийпъл“ обяви Патрик Демпси за най-сексапилния жив мъж на планетата за 2023 г.

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Ето няколко идеи как да използват спалнята, а в същото време тя да бъде и офис, ако нямате достатъчно пространство в дома ви:

Разположение на бюрото до вратата

Ако разполагате с достатъчно място, поставете бюрото си срещу леглото – това е чудесен начин да създадете малко разделение между почивката и работата. За елегантен стил вграждането на бюрото в стената, а над него да бъдат поставени рафтове е добро решение. Така вече ще имате и офис в спалнята.

Определете пространството с шарка

Без значение колко малка е спалнята ви, обособете зони за спане, четене, работа и т.н. Забележителен тапет, цвят на боята или декоративен акцент може да накара и най-малкото пространство да се почувства като специален домашен офис.

и офис
Спалня и офис в едно – 12 идеи за малки пространства

Придържайте се към топлите неутрални цветове

Едни от най-доказаните дизайнери изработват шикозно работно място в неутрални цветове, които не се влияят от времето. Под елегантна арка дървеният работен плот осигурява място за най-важните неща, а тънкият стол лесно се прибира под бюрото, когато не се използва. Ще имате и офис само с няколко минавания с четката за боя.

Украсете бюрото с жив ръб

Почерпете вдъхновение от някой филм, където това е доста честа практика. Бюро с жив ръб добавя текстура и характер към иначе минималното пространство. Така няма да ви прави впечатление ако имате спалня и офис в едно.

Поддържайте цветна палитра

Когато на човек му е трудно да избере, винаги може да използва естествена дървесина – бели нюанси и доза розово. Намерете табла, нощно шкафче, бюро и плаващи рафтове в подобен дървесен тон, за да останете в темата. Така ще можете да придадете спокоен нюанс и в офиса си.

Тъмно и мрачно

Превърнете старинното бюро в забележителност на дизайна. Можете да съчетаете черния стил с легло с балдахин и мрачни тапети. Така спалнята ще бъде в тон с вашето работно пространство.

Намерете мебели с двойно предназначение

Ето доказателството, че не е задължително офисът в спалнята да е постоянна част от оформлението ви. Добро решение е секретарско бюро, което има сгъваем работен плот, който може бързо да се скрие, след като излезете. С такова бюро можете сами да решите кога да имате спалня и кога тя да стане и офис.

и офис
Спалня и офис в едно – 12 идеи за малки пространства

Изпробвайте решение за пестене на място

Опитайте с мраморен работен плот, но чекмеджета, те са идеални за съхранение на офис принадлежности. Добавете и шкаф над главата. Така ще спестите много място за всички материали, които са ви необходими в работата.

Включете декоративни предмети

След като напълните бюрото си с най-важното – химикалки, хартия, тетрадки – внесете декор, който да издигне стила на спалнята ви. Тук слънчевите жълти акценти допълват дългите до пода завеси. Така най-добре можете да съчетаете интериорът на спалня и офис в едно.

Тапети за акцентна стена

Дори и домашният ви офис да не е отделна стая, придайте му собствен стил. Розово бюро, шахматен килим и абстрактна акцентна стена определят тази весела част от спалнята.

Монтирайте бюро Мърфи

Сгъваемото бюро на стената е най-добрият начин да спестите място на пода – като се има предвид, че то не изисква никакво. Когато е сгънато, можете да поставите стола навсякъде – дори да го върнете на масата в трапезарията, ако е необходимо.

Внасяне на тясно бюро

Когато купувате бюро за спалнята, трябва да се уверите, че има достатъчно място за обикаляне около леглото – и не забравяйте да вземете предвид стърчащия стол. Ако не разполагате с достатъчно място, изберете тясно бюро и елегантен стол, който се прибира под него, в случай, че искате спалнята да бъде и офис.

Вижте още:

Най-подходящите цветове за декор на дома за огнените знаци в зодиака

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Tagged ,
на горе