Съвети как да предотвратите края на връзката си
Любов и партньорство

Съвети как да предотвратите края на връзката си

Всяка една връзка преминава през трудни моменти. Особено когато сте в началото на взаимоотношенията си, всяко едно малко камъче може да обърне каруцата и да се разделите. Трябва да бъдете много внимателни и да давате нужното пространство на половинката си, за да се чувствате щастливи. Не си мислете, че само при вас има проблеми. Всяка връзка може да има своите сътресения. Нормално е в отношенията между двама души да има конфликти, още повече, ако вече мислите и за по- сериозните неща от живота като изграждане на дом, семейство и общо бъдеще. С течение на времето ще разберете, че спорът къде да отидете на кафе е безсмислен на фона на огромните неща, които ви предстоят в съвместния живот. Ето как да предотвратите края на връзката си, ако се намирате в труден момент:

Бъдете смирени и не позволявайте на гордостта да ви пречи. Това е първата стъпка да поправите нещо счупено. Смирението може да има голямо значение, особено ако вече не мислите, че все още можете да спасите връзката си. Но как? На първо място да признаете, че сте сбъркали или това, че вашият партньор приема, че той не е свършил своята роля, може да промени всичко. Да бъдеш смирен означава да си отворен към факта, че и двамата не сте перфектни, че човек трябва да се извини за нещо, което е направил, независимо дали е умишлено или не.

Имайте смелостта и силата да говорите. Не пазете мислите си само за себе си. И двамата трябва да създадете зона на честност, в която сте съгласни да говорите за нещата, които наистина имат значение, особено за проблемите, които причиняват разпадането на връзката ви. Комуникацията е важна във всеки вид отношения, но говоренето не е достатъчно. Също така трябва да слушате искрено, с намерението да разберете, а не да критикувате.

Не просто забравяйте и прощавайте – попитайте защо се е случило. Добре е да говорите и да простите на някого за нещо, което е направил, но също така е важно и двамата да се поучите от опита. Запитайте се как се е случило и какво е довело до толкова болезнен етап във връзката ви. Опитът да се разбере ситуацията ще помогне да се предотврати повторението й.

Изразявайте мислите си възможно най-ясно. Научете как да предавате мислите си, но се уверете, че използвате правилните думи и най-подходящите изрази. Уверете се, че се справяте с партньора си възможно най-конструктивно и не добавяте допълнителни щети към вече разкъсващата се връзка. Бъдете чувствителни и ясни за нещата, които болят. Крайната ви цел трябва да бъде да поправите счупеното, а не да го влошавате.

Не излизайте навън в търсене на фалшиви средства за защита. Не си тръгвайте сами, опитвайки се да намерите някои средства, които могат само да доливат масло в огъня. Ако наистина искате да спасите връзката си, няма да експериментирате и да търсите източници на временни и често дефектни средства за защита, които могат допълнително да навредят на чувствата на партньора ви. Да излезеш да пиеш, да си с друг човек или дори просто да купонясваш с приятелите си, само за да забравиш болката, може да причини повече вреда, отколкото полза.

Дайте си пространство и уважете мълчанието си. Докато известно време на почивка може да причини повече вреда, отколкото полза, от съществено значение е да се признае ролята на свободата и разстоянието, за да си дадете пространство и време, за да дишате. Уважавайте мълчанието на другия, особено след емоционално изтощителен период във връзката ви. Дайте си време да помислите какво наистина искате и какво искате да направите за разрешаване на проблемната ситуация.

Не разчитайте на други хора да решат вашите проблеми. Вашите приятели и семейство могат да ви накарат да се чувствате по-добре, но това не означава, че трябва да разчитате на тях през цялото време. Не забравяйте, че решението трябва да дойде само от вас и вие с партньора ви сте единствените, които могат да премахнат проблемите във връзката ви. Вашите решения трябва да се основават на това как се чувствате, а не на преценката на другите хора. Да, вашите близки просто искат да помогнат, но има неща във връзката ви, които само вие можете да разберете.

Отделете цялото време, което ви е необходимо, за да мислите и да се излекувате. Отделете време и не бързайте да поправяте разрушеното. Ако това е истинска любов, никога не трябва да бързате с крайно решение. Някой, който наистина ви обича, ще ви чака, без значение колко дълго – и ако се откаже толкова лесно от връзката ви, тогава знаете, че не ви заслужават. Загубата няма да е ваша, а негова.

Помислете какво може да се случи, ако прекратите всичко. Можете ли да си представите бъдещето без този човек? Понякога погледът върху възможностите може да ви помогне да разберете дали решението, което ще вземете, е правилното. Помислете какво би могло да се случи, ако се сбогувате с партньора си – мислите ли, че можете да продължите след него? Мислите ли, че можете да имате по-щастлив живот, без той да е част от него? Готови ли сте да се събудите сутрин без него до вас? Отговорите на тези въпроси до голяма степен могат да ви помогнат да разберете дали наистина си струва да се разделите или да опитате да оправите нещата.

И накрая, задайте си този въпрос: Не съм ли просто егоист? А  ако просто сте наранени и искате да прекратите връзката, само за да го нараните и вие? А ако всъщност вие сте причината връзката ви да не работи? Раздялата с някого е най-лесната част, но съжалението в крайна сметка разбива сърцето ви на парчета. Замислете се дали ви не сте причината за краха във връзката ви. За повечето отношения си струва да се борим, но понякога просто сме твърде уплашени, за да го направим и избираме по-лесния начин, като просто си тръгваме. Единственият начин да бъдете истински щастливи е да приемете, че отношенията никога няма да бъдат перфектни. Всеки от вас има недостатъци, което е напълно нормално. Не се опитвайте да се променяте взаимно, а се научете да се обичате, въпреки тях. Само така може да бъдете истински щастливи и в хармония един с друг.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе