Как да покажете на кучето си, че е част от семейството

Как да покажете на кучето си, че е част от семейството
Домашни любимци

Как да покажете на кучето си, че е част от семейството

Много собственици на кучета казват, че четириногите не са просто домашни любимци, а  част от тяхното семейство. В повечето случаи това наистина е така, като тези животни се превръщат в неделима част от ежедневието, а грижите, които трябва да се полагат за тях ежедневно, наподобяват на отглеждането на дете. За някои хора това е странно, докато не се убедят от личен опит. Повечето кучета лесно се привързват към стопаните си и много добре усещат каква е тяхната роля в семейството. Не е тайна, че те обичат вниманието и всеки един споделен момент заедно със стопаните им е безценен. Има няколко ясни начина да покажете на кучето си, че наистина е част от семейството ви.

Давате му да спи в леглото ви. Не всеки стопанин би позволил на кучето си да спи в леглото му. Този момент за животното обаче е много важен. За него това са още осем часа в компанията на любимия му човек. Ако кучето ви прекара няколко нощи в леглото ви, то ще се запознае с вашия режим и ще знае кога точно е време за лягане и кога да се събудите. Обучените кучета-пазачи могат да спят с едно отворено око и да наблюдават какво се случва около тях и при нужда да ви защитят.

Отделили сте му специално място на дивана. Всичко, което държи вашия домашен любимец близо до вас, със сигурност ще подобри връзката ви, като споделянето на времето на дивана не е по-различно. Всички кучета се радват на упражненията, игрите и пътуванията до парка, но докосването и социалният контакт със собствениците им са изключително ценни за тяхното душевно спокойствие.

Грижите се за тяхното облекло. Кучетата обичат да общуват, като използват езика на тялото си и затова не обичат особено да носят дрехи постоянно. Въпреки това, собствениците на кучета могат да покажат загрижеността си, като ги облекат с подходящо за времето облекло, когато навън вали сняг например.

Взимате го с вас на почивките си. Предизвикателството да отидете на почивка с кучето си е голямо. По-трудно е да имате свободно време и наистина да си починете, но определено е по-забавно. Плуването, туризмът, кануто и други подобни активни дейности са приятни и нашите кучета са най-щастливи, когато могат да се присъединят към тези хубави моменти с нас.

Tagged ,
на горе