Как да покажете на домашния си любимец, че ви е грижа за него

Как да покажете на домашния си любимец, че ви е грижа за него
Домашни любимци

Как да покажете на домашния си любимец, че ви е грижа за него

Отглеждането на домашен любимец много наподобява на това да имате дете, тъй като той също разчита само на вас и не може да се справи сам. Общите черти на това да се грижите за животно вкъщи и за бебе са много, а само човек, който се е сблъсквал и с двете, може да опише как поведението на кучето или котката може да се променя в зависимост от отношението на стопанина му към него. Животните също имат чувства. Те могат да показват любов, гняв, тъга, радост, дори ревност, което може да изненада мнозина. Всъщност това е точно така. Домашният ви любимец може да се почувства пренебрегнат, особено ако имате и малко дете вкъщи или и друго животно. Той иска внимание, а когато не го получава, това му се отразява. Ето няколко начина как да покажете на домашните си любимци, че ви е грижа за тях.

Показвайте им любов с играчки

Осигурявайте на кучето или котето си занимание, което ще привлече вниманието му за по-дълго време. Ако си играете с него, това ще му донесе радост. Не е необходимо да му напълните купичката с много храна, за да покажете колко обичате животинчето си. То има нужда от внимание и време за игри. Всичко това може да му бъде осигурено от вас, а ако това се случи, ще видите как кучето ви маха доволно с опашка.

Прекарвайте време с тях

Някои кучета обожават играчките си, докато други предпочитат лакомства или игра в парка. Вие познавате най-добре животните си, така че ги поглезете с нова играчка за дъвчене, плюшено животно или ден в парка.

За котки, поставете котешко дърво или кутия близо до любим прозорец и инсталирайте хранилка за птици отвън за котешката версия на котешка телевизия. Не карайте котето си ви да прави нещо, което не обича, това може да му причини трайни вреди и в бъдеще да не може да се отпусне да играе с вас.

Грижете се за външния вид на домашния си любимец

В края на зимния сезон кучетата и котките сменят козината си. Апартаментът ви става с косми навсякъде, а това може да ви дразни. Ако обаче отделите няколко минути да разрешите животното си, ще му доставите истинско удоволствие. Животните приемат това за масаж, което им носи наслада, а и така ще намалите броя на падащите косми в жилището ви.

Tagged , ,
на горе