Как да подготвите кучето си за полет със самолет

Как да подготвите кучето си за полет със самолет
Домашни любимци

Как да подготвите кучето си за полет със самолет

Пътуването с домашен любимец никога не е лесно. Всяко едно животно може да бъде стресирано, когато трябва да замине някъде, а още по-необичайно за тях е да пътуват със самолет. По-специално кучетата могат да бъдат много стресирани, ако им предстои полет, а това със сигурност ще окаже влияние върху тяхното поведение. При някои породи полетът дори може да бъде опасен за здравето, заради стресът, който изживява животното, особено ако пътуването е първо за него. Полезно, както за него, така и за вас, е да направите няколко много важни неща, преди да качите кучето си на самолет, за да не се превърне изживяването в истински кошмар за вашия домашен любимец.

Говорете с ветеринар преди полета. Преди да резервирате билет, направете контролен преглед при вашия ветеринарен лекар, за да определите дали кучето ви може да лети. Тези, които са много млади, стари, бременни или имат хронични заболявания или лош темперамент, не трябва да летят.

Изберете подходяща клетка за пътуването. Ако кучето ви е с по-голям размер, то трябва да пътува в багажното отделение. Това може да доведе до допълнителен стрес за животното и трябва да бъде настанено в подходяща клетка, за да се гарантира неговата безопасност. Кучетата с плоски носове, като мопс и френски булдог, никога не трябва да летят с товар. Някои от изпаренията в багажното отделение могат да бъдат токсични за тези породи и да се стигне до проблем. Уверете се, че името, снимката и цялата ви информация за контакт са на клетката, в която ще лети вашето куче.

Вземете любимите му вещи. За кучето ви стресът ще бъде по-малък, ако при себе си има нещо познато. Поставете в клетката му негова играчка, с която той обича да играе, лакомства, за да се храни, докато полетът продължава. Не забравяйте да му оставите и вода в купа, ако пътуването е по-дълго.

Погрижете се кучето ви да бъде спокойно, преди самолетът да излети. Бъдете с него до последния възможен момент, преди то да бъде настанено в багажния сектор. Така то ще се чувства в безопасност. Хубаво е първият полет на вашия любимец да бъде по-кратък, за да може той да се климатизира по-лесно.

Tagged , ,
на горе