9 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс

9 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс
Идеи за дома

9 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс

Модерното обзавеждане на хол с кухня е комбинация от стил и функционалност. Тази отворена концепция е чудесно решение, както за малки апартаменти, така и в големи пространства.

Използвайте нашите идеи като вдъхновение и ги адаптирайте към вашите нужди и стил. Целта е да създадете пространство, което е същевременно модерно, уютно и практично, в което да се насладите на времето с близките и гостите си. Сега ще ви дадем няколко идеи как да обзаведете стилно вашата всекидневна с кухненски бокс.

9 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс

Обзавеждане на Хол – Идеи и Тенденции за 2023

Домакински трикове с плодове

9 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс Завеси за хол – какви функции изпълняват

9 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс

1.Изберете цветова схема

хол с кухненски бокс
11 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс снимка: pinterest

Сплотената цветова схема поддържа визуално привлекателно пространство и естествено помага за свързването на кухнята и вашия хол. За да предотвратите плоския и скучен вид, използвайте различни нюанси на един и същи цвят и включете много текстурирани детайли и щрихи на шарка за интересен многослоен вид.

2.Използвайте произведения на изкуството

Потърсете стенния декор за прост, но ефективен начин да създадете обща фокусна точка и да свържете отворена кухня и вашия хол заедно. Обърнете внимание на мащаба и се уверете, че използвате произведения на изкуството, които са достатъчно големи, така че да не се удавят пропорционално на големия отворен етаж.

3.Изберете бели стени

хол с кухненски бокс
11 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс снимка: pinterest

Разпръсквайте светлината наоколо и поддържайте отворен план на пода светъл и ефирен с ярко бял цвят на боята. Независимо дали пространството получава изобилие от естествена светлина или разчита на изкуствено осветление, бял цвят на боята в цялата зона на вашия хол е отличен визуален отварящ елемент. Мигновено ще освежи кухнята и всекидневната.

4.Изберете един стил на дизайн

Отвореният етажен план означава, че мебелите и аксесоарите са в сравнително близка визуална близост. За да избегнете претрупан вид, който разчупва пространството, изберете един обединяващ стил на дизайн и се придържайте към него и в двете зони. Така ще имате уникален хол.

5.Увеличете максимално естествената светлина

Прозорците от пода до тавана са идеалният начин за максимизиране на естествената светлина, което от своя страна е умен дизайнерски трик за подобряване на усещането за отвореност. Това е особено полезно в малко пространство, което има риск да бъде тясно и където мебелите в кухнята и вашия хол са подредени близо една до друга.

6.Кажете „Да“ на един акцентен цвят

Използвайте един доминиращ акцентиращ цвят в отворен етаж, за да свържете визуално различните зони. Вземете примери от това шикозно пространство, където тъмнозелен нюанс е използван на кухненския остров, акцентираща стена зад банкета в трапезарията и като подложка за отворени рафтове във вашия хол.

7.Помислете за пропорциите

Когато работите с отворена кухня и хол, които се отличават с големи квадратни кадри и високи тавани, спазването на пропорциите е от съществено значение. Внесете мебели с подходящ размер, вградени шкафове и тела, за да запълните пространството, без да използвате твърде много малки парчета, които или се удавят в голямото пространство, или го карат да се чувства претрупано.

8.Закачете еднакви осветителни тела

хол с кухненски бокс
11 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс снимка: pinterest

Закачете еднакви осветителни тела в различни зони на открито пространство, за да го почувствате като една голяма стая. Във вашия хол и кухнята с високи тавани те запълват негативното пространство с огромната си скулптурна форма. Те също така предотвратяват празен, стерилен дизайн.

9.Повторете елементите на дизайна

хол с кухненски бокс
11 идеи как да обзаведем хол с кухненски бокс снимка: pinterest

Смесете кухнята и вашия хол чрез повтаряне на дизайнерски елементи чрез различни среди. Почерпете вдъхновение от това модерно открито пространство, където черно-бяла основа за настолна лампа имитира монохромната цветова палитра и графичния характер на акцентна стена над плотовете.

С тези идеи вие ще направите дома си уютен и в същото време модерен.

Tagged , , ,
на горе