Как да не станете жертва на женкар – съвети от психолог

Как да не станете жертва на женкар - съвети от психолог
Психология

Как да не станете жертва на женкар – съвети от психолог

Много жени поне веднъж в живота си са попадали на женкар.  За да различите съмнителния герой от искрено обичащия мъж, трябва внимателно да наблюдавате всичките му действия.  Психологът и експерт по връзките Ярослав Самойлов разказва за кои „симптоми“ да следите.

 

Прекомерна самоувереност

Нека бъдем честни: когато се среща с момиче, което харесва, всеки мъж се притеснява. И само женкарът се държи спокойно и невъздържано. По принцип не го интересува кой ще добави към списъка му с победи днес: вие или вашата приятелка. Той е отворен за нови връзки и не е фиксиран върху един човек. Ако приспособлението не работи с една, той ще намери друга жертва, но няма да се прибере сам.

 

Поведение

Той може да бъде романтичен, понякога дори сладко-захарен или може да се държи като брутален алфа мъж. Лесно променя тактиката на поведение, защото той отлично вижда кой типаж ви допада повече. Комплименти, умни фрази (понякога научени наизуст), стихове, шеги, забавни истории. Ако се поддадете на влиянието му, той бързо щраква капана. Жертвата е намерена, време е да преминем към по-упорити действия. Той ще седне на вашата маса без проблеми, ще ви предложи питие, танци, ще продължите вечерта в къщата си … Нормалният мъж не смее веднага да пренесе отношенията в хоризонтална равнина, но за Казанова това не е проблем.

 

Външен вид

Женкарите внимателно подбират гардероба си и се грижат за себе си почти до степен на фанатизъм. Скъпи аксесоари, стилно облекло, модерен външен вид (понякога шокиращ). Цялата му поява крещи: „Обърнете ми внимание“. И така на всяка среща. Схемата, според която повечето мъже действат „Измих се, сресах косата си – вече съм красив“, не е характерна за мъжът – женкар.

 

Разстояние

Мъжът – женкар  се опитва по всякакъв възможен начин да наруши личните граници на жената. Има общоприето приятелско разстояние – 45-50 см, което не е препоръчително да се нарушава на първата среща. Но женкарят се опитва по всякакъв възможен начин да поддържа телесен контакт: хваща дамата за ръка, докосва косата, раменете, врата, бедрата. Той иска да я завлече в леглото още същата вечер – и не крие особено желанията си. И много жени харесват този пряк, „мъжки“ подход.

 

Не помни имена

Ще забележите това, ако дори се стигне до втората среща. „Коте“, „любима“, „красавице“ – този мъж ще нарича жената по всякакъв начин, само не по име. Той може просто да не го помни.

 

Флиртува

И не само с вас. Той лесно ще намери комплимент за вашата приятелка, майка (ако му покажете снимка) и минаваща сервитьорка. Освен това фразите са откровено празни, но по някаква причина работят. „Ти си богиня“, „Ти си като разцъфнала пъпка“, „Ароматът на твоя парфюм събужда желание“.

 

Той решава всичко

 

По кое време да се срещнете, кога да ти се обади, къде да отидете след среща. Той дори може да ви посъветва каква рокля да облечете. Но опитите да промените мястото или часа на срещата ще бъдат приети студено и без ентусиазъм.

 

Той лесно води жената до откровеност.

 

И той засяга най-проблемните теми: връзки, бивши гаджета, интимни предпочитания и др. Не се интересува от темите за любимото ви куче или успешно пазаруване. Женкарят се нуждае от истински болкови точки за манипулация – той ги търси дълго и упорито. Но самият той избягва откровени въпроси. На въпрос защо е самотен, в 90 от 100 случая той ще отговори: „Все още търся единствената“. Женкарят знае, че една жена ще хареса такъв отговор повече от „Не искам да се обвързвам, харесвам ласки в леглото без задължение“.

 

Ако доловите един или няколко от изброените „симптоми“, заобикаляйте такъв мъж от далече, защото той няма да ви донесе нищо друго, освен разочарование, съветва дамите Ярослав Самойлов.

Tagged , , , ,
на горе