4 съвета как да накарате котката да сяда в скута ви

4 съвета как да накарате котката да сяда в скута ви
Домашни любимци

4 съвета как да накарате котката да сяда в скута ви

Мечтата на всеки собственик на котката – мъркащият приятел да се настанява удобно в скута му, докато чете книга или пие чай. На практика обаче, това не е толкова често срещано при гальовните домашни животни. Дали някои котки са родени да бъдат гушливи и „котки за скут“, а други не?

Е, има какво да се каже за генетиката и котенцата на приятелски настроени, социални котешки родители може да са по-склонни да гледат на скута на човека като на гостоприемно място. Освен това котенцата, отглеждани от приятелски настроени майки котки, обикновено имат предимство, когато става въпрос за социално поведение.

4 съвета как да накарате котката да сяда в скута ви

Петър Дънов за котката: „Когато дойде котка у един дом, този дом прогресира“

Как котката избира стопанина си? Духовното значение на нейния избор

infomax-logo-50-15-HW Кучетата подушват колко е часът

Има и важен период на социализация за котенца на възраст от 3 до 7 седмици, когато честото, нежно галене от страна на хора може да помогне за изграждането на доверие и да увеличи шансовете тези котенца да се чувстват комфортно и да бъдат по-общителни като възрастни.

4 съвета как да накарате котката да сяда в скута ви

1.Създайте сигурна среда за вашата котка

котката
как да накарате котката да сяда в скута ви снимка: pinterest

За да може една котка да я разочарова и да се отпусне, жизнената й среда трябва да представлява безопасност и сигурност. Ако средата ви е стресираща или хаотична, котката да почувства, че може да се постави в толкова уязвима позиция. Ако това е домакинство с няколко котки, тя може да не смята, че е безопасно да излезе от скривалището си и да бъде видима в скута ви.

Оценете условията на живот, за да сте сигурни, че осигуряват последователност, сигурност и комфорт. Това може да означава, че трябва да започнете, като първо инсталирате котешка кацалка, котешко дърво или няколко скривалища в стаята, така че котката да се чувства достатъчно комфортно, за да остане в същата зона като вас.

2.Осигурете спокойно, надеждно присъствие на вашата котка

котката
как да накарате котката да сяда в скута ви снимка: pinterest

Ако искате котката ви да се настани в скута ви, трябва да направите някои подготовки преди обиколката. Започнете, като се уверите, че звъненето на мобилния ви телефон е изключено и телефонът ви не е притиснат в джоба ви. Не искате да се въртите на стола, за да извадите телефона от джоба на панталоните си в момента, в който котката ви просто се настанява удобно в скута ви.

Освен това, ако говорите по телефона или ако говорите с други хора в стаята, дръжте гласа си мек и утешителен. Внезапен силен смях или вик със сигурност ще накара котката ви да излети от скута ви.

3.Направете го възнаграждаващо за вашата котка

котката
как да накарате котката да сяда в скута ви снимка: pinterest

Може да отнеме малко подкуп, за да примамите котката си да се приближи до скута ви. Ако работите с много неохотно или плахо коте, изберете диван, на който да седнете вместо стол. По този начин вашата котка ще почувства, че има повече контрол, когато се приближи на сантиметри. Ако седите на стол с високи ръце, тя може да не се чувства комфортно да бъде толкова затворена или в капан.

Дръжте запас от лакомства в ръката си и внимателно ги хвърляйте едно по едно на пода пред вас. Ако котката ви реагира положително, хвърлете лакомство на дивана. Приближавайте се, докато можете да поставите лакомство в скута си. През това време не протягайте ръце, за да галите котката си или да я хващате. Дори и да се качи в скута ви, оставете я да почувства, че има пълна свобода. Това е важна стъпка в изграждането на доверие, ако някога искате тя да се чувства достатъчно сигурна, за да се настани в скута ви в бъдеще.

4.Уверете се, че интерпретирате правилно езика на тялото на вашата котка

котката
как да накарате котката да сяда в скута ви снимка: pinterest

Може да бъде лесно да се предположи, че котката, която се приближава до вас, иска да се сгуши, но тя всъщност може да се опитва да съобщи нещо друго. Ако тя вокализира или крачи напред-назад пред вас, тя може да иска храна или време за игра или някаква друга форма на внимание. Вашата котка може да е в режим на игра, а не в режим на обич.

Ако котката ви се опита да се настани в скута ви, но стане неспокойна или проявява поведение като въртене с опашка, потрепване на кожата, мяукане или ушите й се изместват в позиция, наподобяваща крила на самолет, тя може да се раздразни. В щастието си от котката в скута ви може да сте започнали да я галите и тя може да не иска да бъде галена или може да е достигнала нивото си на поносимост.

Агресията, предизвикана от галене, може лесно да възникне, когато котката се опитва да подремне или просто не иска да бъде стимулирана от многократно галене. Дори котката ви да не проявява агресия, предизвикана от галене, ако тя явно не иска да бъде галена, тя ще избяга от скута ви и може да не е склонна да се върне.

Tagged , ,
на горе