Досаден събеседник? Прекъснете го с 11 лесни трика

досаден събеседник
Психология

Досаден събеседник? Прекъснете го с 11 лесни трика

Никак не е невъзможно да имате досаден събеседник. Това е истинско изпитание за вашето търпение, защото е много вероятно да не искате да го отблъснете по груб начин, но търсите вариант как да се отървете от него.

За да направите това успешно, трябва да приложите някой трик, за да покажете мнението си по темата, но и да прекъснете комуникацията.

Досаден събеседник? Прекъснете го с 11 лесни трика

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

infomax-logo-50-15-HW Излизат мемоарите на Бритни Спиърс, Барбра Стрейзанд и Илон Мъск

Да имате досаден събеседник никак не е приятно, опитайте някои от следните идеи, за да го прекъснете и да си спестите главоболие.

Изразяване на откритост

„Отворен съм за по-нататъшно проучване на този въпрос. Нека се свържем отново скоро!“

Като изразявате желанието си да навлезете по-дълбоко в темата, вие изразявате своя непредубеден подход и желание да продължите дискусията. Предлагането на бъдещи връзки показва интереса ви към този диалог, а в същото време получавате възможност да избягате от компанията на този толкова досаден събеседник.

Досаден събеседник? Прекъснете го с 11 лесни трика

Покана за размисъл

„Нека да отделим известно време за размисъл. Ще се радвам да чуя мислите ви по-късно!“

Това изявление насърчава вас и другия човек да размишлявате върху изхода от разговора. То го приканва да сподели своите прозрения и заключения, след като е имал възможност да обмисли дискусията по-задълбочено. Така слагате край на среща с досаден събеседник и си давате малко време за почивка, за да решите какъв подход да имате към него.

Покана за по-нататъшно разглеждане

„Ако сте любопитни, има още какво да откриете по този въпрос“

Като предлагате това твърдение, вие разпалвате любопитството на другия човек, намеквайки, че има допълнителна вълнуваща информация или прозрения, свързани с темата. То го приканва да проучи сам, като предизвиква интереса му и потенциално да прекъсне комуникацията с вас по темата.

Потвърждаване на съгласието

„Чудесно е, че сме на едно и също мнение по тази тема“

Това потвърждава споделеното съгласие между вас и другия човек по определена тема. То осигурява начин да завършите разговора, като подчертаете съвпадението на възгледите си и оставите положителна нотка при завършването. В същото време е начин да се отървете от досаден събеседник.

Досаден събеседник? Прекъснете го с 11 лесни трика

Заявете намерение

„Ще се задълбоча в тази тема. Нека да разговаряме отново скоро!“

Като заявявате намерението си да навлезете по-дълбоко в обсъжданата тема, вие сигнализирате за ангажимента си да продължите разговора. Предлагането на планове показва желанието ви да споделите с него своите прозрения или открития, но и шанс да сложите временно край на комуникацията с този досаден събеседник.

Загатнете за взаимни интереси

„Разговорът ни ме накара да се замисля. Нека да обменим още идеи след време!“

Това изявление свързва изкуството на разговора с конкретен общ интерес, като предполага продължаващи дискусии и разговори, но в същото време ви дава време. Най-добре е да завършите разговора с текст, който остава фокусиран и дава насока за бъдещи взаимодействия.

Предложете мисъл

„Преди да приключим, обмисляли ли сте някога…?“

Като поставяте въпрос, предизвикващ размисъл, вие ангажирате любопитството на другия човек и го приканвате да разсъждава по темата. Това може да доведе до по-нататъшни дискусии, но и да го насърчи да мислят по темата самостоятелно.

досаден събеседник

Използвайте емотикони при онлайн разговор

„До следващия път!“

Използването на емотикони за приключване на онлайн разговор или такъв чрез традиционните текстови съобщения може да бъде лайтмотив за приключване на чата с познати. То добавя закачлив и визуален елемент към сбогуването, като така хем отговаряте на човека отсреща, хем не насърчавате комуникацията.

Споделяне на положителна визия

„Представете си какво можем да постигнем заедно. Нека продължим с това след време!“

Като споделяте позитивна и съвместна визия, вие подчертавате потенциала за съвместни постижения или вълнуващи дискусии в бъдеще. Това насочено към бъдещето изявление насърчава поддържането на положителна енергия и инерция. В същото време показвате на някой досаден събеседник, че имате интерес и не е нужно да се престарава в това да ви убеди по темата.

Предложете приятелско сбогуване

„Добре, време е да се тръгвам. Грижи се за себе си, ще говорим скоро!“

Това приятелско сбогуване е непринудено, но и приканващо, като изразява желанието ви да продължите да общувате, но не сега. То съчетава топлота с готовност за възстановяване на връзката, което го прави отличен начин за приключване на разговора, било то и с досаден събеседник.

Знаем, че не е лесно да приключите даден разговор с досаден събеседник, още повече ако ви се налага да работите заедно или да се виждате по друга причина. Просто опитайте да бъдете учтиви и да се измъкнете от ситуацията по деликатен начин.

Вижте още:

Петте урока, които сме научили от учителите си и които остават до живот

Четирите зодии, които харесват да излизат с интроверти

Четири гарантирани признака, че той няма да забрави за вас след раздялата

Четири съвета как да изберете перфектния партньор за вас

Съвети как да прекъснете лоша връзка и да получите любовта, която заслужавате

Кратък наръчник как да излезете от приятелската зона

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе