Как да му дадете пространство, без да го загубите?
Любов и партньорство

Как да му дадете пространство, без да го загубите?

Когато някой ви каже, че се нуждае от пространство, това може да е най-трудното нещо. Но научаването как да му дадете пространство може да спаси връзката ви. И обратно – страхът да не го загубите може да ви тласне именно към това – да го обсебите, да му пишете и звъните непрекъснато, с което ще постигнете обратния ефект. Вижте какво да правите:

 

Дайте му необходимото пространство, наистина!

Ако той ви е поискал пространство, направете го. В противен случай само ще го отблъснете. Може би чувства, че нещата се развиват твърде бързо и се страхува от това. Ако усеща, че се влюбва във вас, може да се тревожи, че ще изгуби контрол над емоциите си или че ще бъде наранен (особено ако има горчив опит). 

 

Не се дръжте ядосано. Ако му давате място, направете го с отворено сърце, въпреки че имате усещането, че сякаш всичко се срива. Но това не означава, че връзката ви ще приключи. Ако му дадете място, докато се държите ядосано и възмутено, ще го стресирате още повече.

 

Приберете телефона си. Проверката на телефона ви на всеки пет минути за неговите съобщения няма да направи това по-лесно. Когато някой поиска пространство, той няма да ви изпрати SMS. Също така, това означава, че също не трябва да му се обаждате или пишете. Изчакайте той да се свърже с вас, когато е готов. Ако не го направи, ясно ви е, че той е взел своето решение.

 

Няма извинение да говорите с него. Не си търсете причини да му пишете или да му се обадите. Уважавайте желанията му. Може да сте имали тежък ден на работа или да сте видели нещо наистина смешно, но кажете на някой друг какво се е случило. Ако някой поиска пространство, не намирайте причина да нахлуете отново в него.

 

Без гонене! Естествено, когато чувстваме, че губим някого, се приближаваме до него от страх да не го пуснем, но това само ще го накара да се отдалечи от вас. Не е нужно да го гоните. Ако иска да бъде с вас, той ще се върне сам. 

 

Не го следете в социалните медии. Знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но си починете от социалните медии. Стойте настрана и оставете това да предизвика интереса му. Ако ви е трудно, напомняйте си, че така е много по-вероятно той да ви потърси, отколкото ако го преследвате и му досаждате. 

 

Отделете това време за себе си. Не губете енергия да мислите за него и да се чудите какво прави. Вместо това използвайте момента, за да се съсредоточите върху вас и това, което искате от живота си.

 

Дръжте се заети. Намерете си хоби, работа и бъдете постоянно ангажирани. Имате семейство и приятели, които наистина ви обичат такива, каквито сте. Прекарайте време да се свържете с тези хора и да почувствате тяхната любов и подкрепа. Каквото и да се случи, важно е да знаете, че те са тези, които винаги ще бъдат до вас.

 

Повтаряйте си, че всичко ще бъде наред! Ако той е вашият човек, скоро ще сте заедно на вихъра на любовта си, а ако не е, поне ще го знаете, за да продължите напред. 

 

Tagged , , , , , , ,
на горе