Как да контролираме ума си
Психологически

Как да контролираме ума си

Когато нямате контрол над съзнанието и ума си, мислите и емоциите ви могат да се развихрят. Може да се окаже, че често размишлявате върху различни неща, постоянно се съмнявате в себе си или трудно се справяте с емоциите си. Това обаче не трябва да е така! Можете да поемете контрола над ума си и да замените неконтролируемите негативни мисли с положителни и точни. С течение на времето ще започнете да се чувствате по-щастливи, по-уравновесени и да контролирате чувствата и самочувствието си.

Искате да излезете с него? Поканете го

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес.

 

5 модни трика, с които ще изглеждате по-млади

4 начина за къдрене на косата без топлина

infomax-logo-50-15-HWБалансираната хранителна диета си остава най-добрата

Как да контролираме ума си

Намаляване на стреса.

ума
Как да контролираме ума си

Умът и тялото са дълбоко свързани; умът може да предизвика стрес в тялото, а физиологичният стрес в тялото може да доведе до стрес в ума. Когато хората са подложени на стрес, те упражняват самоконтрол, за да се справят с тези стресови фактори, и често след това имат намален самоконтрол.Поради това е важно да се намали стресът, за да се съхрани енергията на самоконтрола. Съществуват редица начини за намаляване на стреса, като има доказателства, че те действат в известна степен:

Опитайте техники за релаксация, като например дълбоко коремно дишане, което включва дълбоко вдишване и задържане на дъха за няколко секунди, след което бавно издишване в продължение на няколко секунди. Можете също така да опитате да съсредоточите ума си върху една успокояваща дума (като например „спокойствие“ или „мир“).
Направете няколко упражнения, които ще ви помогнат да дишате дълбоко и да отпуснете напрегнатите си мускули.
Говорете с приятелите и семейството си, тъй като социалната подкрепа може да действа като буфер срещу стреса.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Създайте план за живота си.

ума
Как да контролираме ума си снимка: pinterest

Ако имате ясен път за това, което искате в живота, може да е по-малко вероятно да се поддадете на изкушения, които ще ви навредят в дългосрочен план. Запишете основните неща, които искате от живота: Дали това е добра кариера? Да имате собствено семейство някой ден? Да станете финансово богати?

Не е необходимо да излагате много подробни стъпки за постигането на тези цели като част от това упражнение; вместо това не забравяйте да имате предвид общите си цели, за да останете на прав път в живота си.
За да формирате лични цели, е важно да не поставяте летвата твърде високо, защото в противен случай ще се провалите и това може да убие мотивацията ви.

Вместо това си поставете някои големи цели (напр. да се научите да програмирате софтуер), но разделете тези по-големи и по-далечни цели на по-малки и по-постижими цели (напр. всяка седмица да четете по 1 глава от книга за програмиране на софтуер). По този начин можете да видите осезаем напредък, докато работите за постигането на по-далечните си цели. Така ще можете лесно да контролирате ума си.

Усмихвайте се, дори и да не ви се иска.

ума
Как да контролираме ума си

Негативните чувства могат да намалят самоконтрола и да ви затруднят да контролирате ума си.Един от начините да противодействате на негативните чувства е просто да се усмихвате.
Въпреки че идеята, че чувството за щастие ви кара да се усмихвате, е по-скоро интуитивна, хипотезата за обратната връзка с лицето предполага, че усмивката всъщност може да ви накара да почувствате щастие.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

 

Прекарвайте време или пари за другите.

Изследванията показват, че разходите за другите могат да увеличат щастието и благосъстоянието. Щастието и благополучието могат да повишат самооценката ви и да намалят негативните чувства, които затрудняват самоконтрола.
Точният начин, по който прекарвате времето или парите си за другите, не е толкова важен. Важното е, че вие и тези, на които помагате, намирате това за ценно. Това ви помага да контролирате ума си.

Създайте препятствия за себе си.

ума
Как да контролираме ума си

Един от начините да контролирате ума си е да го затруднявате да получи това, което иска. Това допълнително усилие ще направи така, че тази част от ума ви да има по-малка вероятност да победи и да повлияе на поведението ви. Например, ако искате да контролирате онази част от ума си, която иска да гледа телевизия, когато друга част от вас иска да намали времето за гледане на телевизия, можете да поставите дистанционното си управление на труднодостъпно място.

Друг пример е, че ако сутрин продължавате да натискате бутона за отлагане, бихте могли да поставите будилника си далеч от леглото си, така че да сте принудени да станете от леглото, за да го изключите.
Друг пример е, че ако ви е трудно да се въздържате от секс и искате да промените това поведение, бихте могли да избягвате да се поставяте в ситуации, които водят до секс: бихте могли да стоите далеч от барове, нощни клубове и да изтриете телефонните номера на хората, с които понякога се засичате.

Tagged ,
на горе