Как да изсушите косата си като фризьор
Здраве и красота

Как да изсушите косата си като фризьор

 

Помолихме няколко стилисти да разкрият тайните за перфектен сешоар у дома

 

На кой не му се е случвало? Посещавате фризьорски салон и след като излезете, косата ви е обемна, копринена и бляскава. Чувствате се толкова добре през целия ден! Но когато опитвате у дома, ефектът е далеч от задоволителен.

И така, помолихме няколко стилисти да разкрият тайните за перфектен сешоар у дома …

Ще имате нужда от:

* Кръгла четка

* Добър сешоар с дюза. Добрият сешоар е най -добрият продукт, който можете да имате.

* 3 продукта: арганово масло, мус и спрей за обем

* Ластици или щипки, или каквото друго искате, за да държите косата си нагоре.

 

Остава да следвате стъпките към перфектен сешоар:

Как да изсушите косата си като фризьор

Снимки 1-5: След душ внимателно и нежно подсушете косата си с кърпа, за да изцедите цялата допълнителна вода; след това сложете продуктите си. За обемно изсушаване поставете пяна или мус по цялата коса, от корените до краищата. След това нанесете спрей за обем в корените и малко арганово масло в краищата за топлинна защита. Аргановото масло го сложете по дължините от брадичката надолу.

 

Снимка 6: След като продуктите ви бъдат нанесени, изсушете косата си със сешоар, като използвате ръцете си. Няма смисъл да се опитвате да създадете форма, докато косата ви е мокра. Косата се оформя от влажна до суха – така че не искате да губите времето и усилията си в този момент и това може отнема много обем. Изсушете почти изцяло, например 80%. Съсредоточете се върху корените и изсушете с главата надолу, тъй като искате обем и не искате косата да се залепи за главата ви.

 

Снимка 7: След това разделете косата си на секции. Не искате те да са твърде големи или разхвърляни; не трябва да са по -широки от ширината на четката или по -високи от дълбочината на четката. Приберете всичко на висок кок, с изключение на задната част.

 

Снимки 8-9: Започнете със задната част на главата си, като използвате наистина добър сешоар с дюза. Започвайки с корените, увийте косата си около четката веднъж изцяло. Първият път, когато увивате косата около четката, не отивайте чак до краищата – започнете с корените, след това в средната част на вала, а след това в краищата. Когато изтегляте четката през косата си, винаги го правете с движение нагоре – по този начин получавате къдрица и обем. Ако го дърпате направо надолу, губите обем.

 

Снимка 10: Работете на нива – започвате от най -долу, след това следващият ред и следващият ред над него.

 

Снимки 11-12: След като стигнете до най-горния пласт коса, не забравяйте да я изсушите с движение нагоре.

 

Снимка 13: След като всичко изсъхне, навийте всяка от горните части с четката и издухайте със студен въздух, докато се охлади напълно. Извийте косата си с четката много внимателно, без да дърпате прекалено много, за да й придадете малко движение.

 

Снимка 14. Ако нямате бретон, изсушете всичко нагоре и назад; и след като косата ви изсъхне напълно, можете да оформите пътя си, накъдето пожелаете. Ако първо разделите косата си, когато косата ви е все още мокра, ще загубите много обем и ще бъдете принудени да я носите в тази посока. ЗАБЕЛЕЖКА: Ако имате бретон, трябва да го отделите, преди да започнете грубото сушене. Просто го срешете надолу и първо го изсушете със сешоар.

Tagged , ,
на горе