Как да измерим щастието: Етапите, през които преминава всяка връзка

Как да измерим щастието: Етапите, през които преминава всяка връзка
Любов и партньорство

Как да измерим щастието: Етапите, през които преминава всяка връзка

Запознаването, от което мнозина се страхуват, дори не е половината от битката, а първата стъпка към една евентуална дълга връзка. Щастливите двойки преминават през определени етапи (макар и в различен ред) и ако вашият роман не е съвсем такъв, то вероятно не сте достигнали, някои от тях. Ето какво казват психолозите за развитието на една връзка и техните съвети:

  1. Началото

Той може да е стар приятел, с който сте решили да опитате. Колега, който ви гледа дълго време. Или пък някой от интернет, с когото ви е приятно да общувате. Едно трябва да ви е ясно – възможно е точно той да е човекът за вас.

  1. Първа среща

Напълно възможно е да не го запомните добре от вълнение или поради други фактори, но е важно впечатлението.

  1. Социални мрежи

Този етап обикновено се случва в началото на връзката, когато разберете къде в голямото интернет пространство може да видите публикациите му, снимки, коментари. Сега поне може да си отговорите на едни от най-важните въпроси, като например, че не е социопат.

  1. Размяна на шеги в месинджър

Този момент е важен, за да сте сигурни, че чувството ви за хумор съвпада. Можете да разказвате вицове лично, но съвременният хумор често се основава на снимки.

  1. Първата интимност

Ще се окаже толкова приятно или ужасно, колкото искате, но ако видите, че има надежда, значи всичко върви напред.

  1. Бившите

Научавате за тях от интернет или го питате. Във всеки случай трябва да разберете с кого си имате работа!

  1. Запознаване с родителите

Както приятелите, така и семейството са от изключително значение. Ако го харесвате искате нещата между вас да се получат е добре да осъзнаете, че семейството и приятелите ще бъдат неразделна част от вашата връзка. Това важи и за самите вас.

  1. Първият голям скандал

Често скандалите започват с глупости, но именно тогава може да си кажете много неприятни неща. Ако той е човекът за вас, сдобряването няма да закъснее, а то ще е още по-сладко и от първата ви целувка.

  1. Почивката

Много двойки подхождат към първата почивка с доза притеснение. Обикновено обаче, всичко минава гладко и вече нямате търпение да дойде следващата.

  1. Съвместно съжителство

Това е един от най-важните етапи във всяка връзка. Преди да пристъпите към него обаче е добре да вземете решение къде ще живеете заедно. Ако и двамата сте били на квартира е добре да наемете неутрално място. Ако някой от вас има собствено жилище е добре да се поставят правила от самото начало. Най-важното е да не забравяте любовта между вас.

  1. Навици

Именно при съвместното съжителство изникват и онези дразнещи навици, които често стават причина за скандали. Хвърля чорапи наоколо, а вие винаги забравяте да затворите пастата за зъби. Спорите за това кой ще изнесе боклука. И двамата понякога оставате без дрехи. Колкото по-бързо разберете, че хората никога не са идеални, в това число и вие имате своите недостатъци, толкова по-бързо ще достигнете до хармонията и щастието  във връзката.

Tagged , , , ,
на горе