Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки)

Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки)
Здраве и красота Мода

Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки)

Маникюрът е визитната картичка на всяка жена. Едно от първите неща, които се забелязват при общуването са именно ноктите. Ако те не са поддържани, счупени, с обелен лак, всяка една от вас може да си извади изводите, че не е много приятно. Не е нужно да поддържате дълъг маникюр, или пък да посещавате салоните за красота всяка седмица. Достатъчно е ноктите ви да бъдат здрави, красиви и добре поддържани.

Предлагаме ви няколко съвета и домашни рецепти, за да имате здрави и красиви нокти, без да давате излишни пари в салоните за красота, а и да спестите достатъчно време.

Здравите нокти изискват грижи, внимание и правилно хранене. Хубаво е да избягвате водата, защото така ноктите стават по-чупливи. Затова, когато миете чинии или чистите е добре да ползвате ръкавици. Ноктите не обичат силното слънце, точно както кожата и те имат нужда от подходяща козметика.

Когато става дума за храната е добре да консумирате продукти богати на протеини, калции, желязо и цинк. Избягвайте лакочистителите с високо съдържание на ацетон, като се стараете да не прекалявате с тяхното ползване.

Рецепти за здрави нокти

За подхранване: Разбъркайте 4 гр пчелен восък с 1 натрожен жълтък и около 10 гр разтопено масло. С получената смес намашете нокътните плочки, оставете да престои около 5-10 минути и изплакнете добре с топла вода. Тази маска може да се прави всеки ден.

За чупливи нокти: Пригответе смес от 2с.л. морска сол, 4 капки етерично масло от сандалово дърво, 1 кафена лъжица лимонов сок и 2 капки масло от пшеничен зародиш. Накиснете ноктите за 15 минути и изплакнете.

Зазадравяване на ноктите:  Разбийте два жълтъка, прибавете, 1/4ч.ч. прясно мляко и 10 гр мед. Намашете нокътните плочки и оставете за 10 минути, след това изплакнете с топла вода.

За бърз разтеж на ноктите: Смесете 1 кафена лъжица червен пипер, 2с.л. топла вода и 1ч.л. заквасена сметана. Намажете ноктите с получения мехлем и след 15минути изплакнете. Препоръчително е да ползвате рецептата не повече от веднъж в месеца.

Бляскави нокти: Пригответе маска от 1ч.л. глицеринов крем, 1с.л. лимонов сок и 3с.л. розова вода, с която се намазват нокътните плочки.

Бързи съвети

Накиснете ноктите за 10 минути в прясноизцеден портокалов сок, за да се възползвате от полезното действие на фолиевата киселина, която се съдържа в него.

Намажете ноктите с малко йод, за да не се чупят и да не стават на люспи. Първоначално нокътната плочка ще пожълтее, но до сутринта ще е възвърнала нормалния си цвят.

Желатинът, кокосовото масло и рициновото масло също правят ноктите здрави и блестящи.

Космически маникюр

Тенденциите при маникюра се менят толкова бързо, колкото и тези при дрехите. При ноктите обаче е много по-лесно да експериментирате, защото ако допуснете грешка и не ви харесва, бързо може да го промените. Ако обичате по-екстравагантния маникюр и сте любители на космоса ви предлагаме няколко интересни идеи, които набират все повече популярност.

„Космическият“ принт обикновено е много актуален и това се отнася не само за дрехите и обувките, но и за дизайна на ноктите. Космическите и галактическите фантазии наистина изглеждат страхотно на ноктите – и колкото по-богати са нюансите, толкова по-добре!

Още един плюс – лесно можете да направите този маникюр сами вкъщи. Ще ви трябват лакове от няколко нюанса, блясъци и гъба, с които ще нанесете „космически“ петна върху основния цвят. Изберете нюанси на синьо, лилаво, розово или зелено.

Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки) Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки) Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки) Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки) Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки) Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки) Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки) Здрави и красиви нокти: Ето как да ги поддържате в домашни условия  плюс идеи за космически маникюр (снимки)

Tagged , , , , ,
на горе