Как да изглеждате страхотно с прическа с бретон
Здраве и красота

Как да изглеждате страхотно с прическа с бретон

Замисляли ли сте се някога за прическа с бретон? Дали ще ви подхожда и как ще изгледате. В следващите редове ще научите точно това, както и на каква форма на лицето подхожда най-много бретонът.

Не всяка дама се осмелява да се подстриже по този начин, особено ако никога не е имала бретон. Може да разберете дали ще ви подхожда бретон по много лесен начин.

Направете снимка, на която се вижда лицето ви. Вземете линийка и измерете челото си. Ако е по-малко от 1/3 от лицето, по-добре не залагайте на такава прическа. Ако е по-голямо от 1/3 от лицето, бретонът ще ви отива и то много. Обърнете внимание и на формата на лицето.

прическа с бретон

Сърцевидно лице – бретонът се съчетава идеално с формата на лицето ви. Може да изберете по-къс или по-дълъг бретон, а защо не и френски бретон. Решението е ваше.

Кръгло лице – трябва да се уверите, че бретонът не кара лицето ви да изглежда по-широко, отколкото всъщност е. Ето защо за вас е подходящ дълъг бретон с по-голяма дължина от двете страни. Така бузите ви ще изглеждат по-тесни. Ако искате къс бретон, нека той бъде два пръста над очите ви. Това ще удължи лицето.

Триъгълно лице – за вашето лице подхожда лекия бретон, който стига до ъглите на очите ви. Косата трябва да е по-дълга отстрани. Това е т.нар. бретон-завеса. Така ъгловите черти на лицето изглеждат по-меки и нежни.

Овално лице – добри новини за вас. Може да носите бретона по всякакъв начин, защото имате симетрично лице, на което му отиват всякакви прически, в това число и бретон. Експериментирайте и ще се удивите от чудесния резултат.

Изберете най-добрия вариант за прическа с бретон според формата на лицето си и действайте смело, защото бретонът е модерен тази година, а и малко промяна във външния вид никога не е излишна, нали?

Tagged , , ,
на горе