Как да изберем правилния килим за дома
Идеи за дома

Как да изберем правилния килим за дома

Независимо дали търсите нов килим или искате да актуализирате дома си с вече съществуващия, има няколко ключови точки, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за подходящия избор за вашето пространство.

Размерът, материалът, цветът и позиционирането са важни неща, на които трябва да обърнете внимание, за постигането на стил и уют във вашия дом.

Преди да вземете някакви решения, прочетете нашите осем стъпки за това как да позиционирате и изберете килим.

  1. Събирайте визуални изображения

Не сте сигурни откъде да започнете? Събирайте снимки на стаи, които отговарят на визията, която искате, и вижте какви типове килими се намират в тях. След това потърсете нещо подобно в магазините.

  1. Подредете вашата трапезария

В трапезарията мебелите за хранене винаги трябва да стоят изцяло на килима. Като трябва да има малко пространство по периметъра, където да се изтласкват столовете назад.

  1. Никога не избирайте формата вместо функцията

Разбира се, може да ви хареса цвят на килим със слонова кост или въглен, но не забравяйте, че както светлите, така и тъмните цветове ще покажат замърсявания и износване. Опитайте се да намерите средно тонизиран килим, който да отговаря на изискванията ви.

  1. Помислете за трайността

Важно е да се помислим за издръжливостта на килима. Плюшените килими могат да бъдат податливи на намачкване, така че използвайте по-къси и по-плътни плетки или тъкани, както и да са от естествени влакна.

  1. Жизнено пространство

За разлика от мебелите за хранене, тези в хола трябва да бъдат разположени най-много на наполовина на вашия килим.

  1. Поставете го под леглото

Ако имате дървена подова настилка или плочки в спалнята, поставете голям килим под леглото. Правилото тук е 2/3 от леглото да е върху килима.

  1. Отворени стаи

Ако имате стая, в която да са оформени кътове за дневна и трапезария, създайте две „стаи“ с подреждането на хола на единия килим и трапезарията на другия. Изберете килими с еднакъв размер за визуален баланс.

  1. Изберете точен модел

Ако имате деца, домашни любимци или несръчни гости, заложете на килим с шарки върху плътен цвят. Такива модели ще прикрият трохи и петна, докато дойде време да ги почистите.

Tagged , ,
на горе