10 тайни как да го впечатлите още на първата среща
Любов и партньорство

10 тайни как да го впечатлите още на първата среща

Всички сме слушали какви ли не съвети за първата среща – дръжте се естествено, намерете нещо общо, не говорете само за себе си и т.н. Ако обаче наистина искате да спечелите вниманието му, тези редове са именно за вас.

10 тайни как да го впечатлите още на първата среща

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Мемоарите на Бритни Спиърс „Жената в мен“ се радват на сериозен успех

Тук ще ви разкрием някои тайни за това как да го впечатлите още на първата среща:

Бъдете майстор на езика на тялото

Първото впечатление не е свързано само с това какво казвате, но и с начина, по който го казвате. Навлизат невербалните знаци, което е красив термин за всички неща, които тялото ви прави, докато устата ви се движи.

Уверената стойка, директният контакт с очите и дори силното позиране могат да създадат или разрушат първото ви впечатление. Така че не забравяйте, че дирижирате оркестър от знаци на първата среща.

Започнете с малко, но се стремете към голямото

О, класическото психологическо злато, наречено техниката „крак във вратата“. На прост език за запознанства тя означава следното: Не започвайте с въпроса дали иска три деца или лятна къща във Франция. Опитайте нещо по-скоро от рода на: „Обичаш ли кафе?“ или „Идваш ли често тук?“.

Ако искате да направите добро впечатление, започнете с нещо, на което е лесно да се каже „да“, и след това си проправете път нагоре, като задълбочите разговора.

Покажете, че си заслужава да се говори за вас

Ето тук социалното доказване е от полза. Звучи сложно, но е просто. По същество, ако другите хора ви харесват, е по-вероятно и човекът отсреща да ви хареса още на първата среща.

Така че давайте, споменете небрежно как с приятелите си сте отишли на онзи грандиозен концерт миналата седмица. Това деликатно показва, че сте човек, с когото си струва да прекарате време.

Облечете се за успех, но бъдете истински

Първите впечатления често започват още преди да се поздравите. Гардеробът ви разказва за вас. Затова носете нещо, което ви кара да се чувствате уверени, но и да отговаря на вашата същност.

Не искате да изглеждате така, сякаш се превъплъщавате в някой друг на първата среща, нали? Не създавайте фалшив имидж, който след това не можете да поддържате. Това само ще доведе до разочарования и за двамата.

първата среща
10 тайни как да го впечатлите още на първата среща

Освежете се и се посмейте малко

Хуморът често е тайният сос в рецептата за добро първо впечатление. Само не прекалявайте и не превръщайте срещата в комедиен сеанс. Един смях тук и там може да направи атмосферата по-спокойна и приятна и за двама ви.

Покажете усмивката си

Ах, простата сила на усмивката. Тя е като тайно ръкостискане за мозъка, освобождавайки онези добри ендорфини за вас и този, с когото излизате.

Представете си, че влизате в кафене и забелязвате половинката си: искрената ви усмивка на практика е инжекция с ендорфини за подобряване на настроението. Това е ключово за успеха на първата среща.

Очите също са важни

Чувствате ли, че настъпва неловка пауза? Преди да започнете да си играете със сламката, поддържайте контакт с очите. Това е ръкостискането на доверие в света на запознанствата.

Очите ви могат да изпратят прилив на окситоцин – „хормона на доверието“ – директно в мозъка на вашата половинка.

Времето е всичко

На първата среща не е никак хубаво да закъснявате. Точността е сигнал за надеждност и ви спечелва незабавно уважение, задавайки положителен тон за всичко следващо преживяване заедно. Така че направете всичко, за да сте навреме там.

първата среща
10 тайни как да го впечатлите още на първата среща

Сближаване по общи интереси

Да откриете, че и двамата обичате една и съща рок банда или сте фенове на конкретен тим, е като да разберете, че сте в един отбор.

Споделените интереси създават обща основа, която действа като бърз път към връзката и прави първото ви впечатление още по-запомнящо се.

Дръжте дъждовните облаци настрана

Поддържайте разговора слънчев като ден на плажа. Мрънкането за това колко лош е бил трафикът или как не харесвате работата си хвърля сянка върху първата среща. Да, това са нещата от живота, но определено не са подходящи за първо излизане с някого. Затова поддържайте разговора лек и забавен.

Вижте още:

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Tagged , ,
на горе