Как да говорите за пари с партньора, без да е неудобно
Любов и партньорство

Как да говорите за пари с партньора, без да е неудобно

Разговорите за пари в една връзка понякога са неудобни. Това важи особено много за партньори, които са отскоро заедно и все още между тях има бариери и теми, за които те се притесняват да говорят. Когато мислим за парите и взаимоотношенията, те често имат отрицателен оттенък. Може би е така, защото темата за това какво да правим на вечерната среща е много по-приятна от темата за финансите, а може би защото една от водещите причини за развод в брака са разногласията по отношение на парите.

Но не е задължително това да бъде чувствителна или противоречива тема. Ако поставите основите и проведете честни разговори, определянето на финансови цели може да бъде нещо, което сближава вас и партньора ви, вместо нещо, което ви отдалечава.

Няма точно определено правило за това кога трябва да се проведе разговор за пари. Всяка връзка има свой собствен момент и се развива със собствена скорост. Важното е, че когато е подходящо да проведете този диалог, трябва да го направите открито, честно и с уважение.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Емили Ратайковски на концерт на Хари Стайлс с бившата му Оливия Уайлд

Прочетете следващите няколко съвета как да проведете продуктивен разговор за пари, който ще ви сближи, а няма да ви отдалечи.

Наблюдавайте

Може да не се чувствате комфортно да повдигнете изцяло разговора за пари в ранните етапи на връзката ви, но наблюдението на паричните навици на партньора ви може да бъде невероятно показателно. Какви са навиците за харчене на половинката ви? Импулсивно ли прави големи покупки или обикновено избира по-икономичния вариант? За какво обича да харчи и за какво обича да пести?

Освен че ще научите как се отнася към парите, това е и добра възможност да наблюдавате и да научите повече за личността му и за това какво цени. Опитът да разберете отношението на партньора си към парите може в крайна сметка да ви помогне да се улесните в разговор, който се чувства естествен и може да подчертае къде си приличате и къде се различавате.

за пари

Създайте отворена среда

Темата за пари е деликатна, така че обстановката, която установявате преди и по време на всеки разговор с партньора си относно финансите, е наистина важна. Затова започнете, като споменете темата и подскажете, че искате да седнете да поговорите за нея заедно, за да сте на едно мнение за житейските си цели.

Помислете за това как можете по прост начин да направите разговора още по-приятен. Налейте си по една чаша вино вечерта, докато приготвяте вечерята, организирайте си среща за обяд или говорете за това непринудено в колата, докато пътувате за работа заедно или за някое друго място.

По време на разговора за пари се съсредоточете върху използването на ефективни комуникационни умения, особено ако нещо ви изненадва или разстройва. Например, ако научите, че партньорът ви има доста дългове, заради кредити, не го карайте да се чувства зле. Вместо това се опитайте да разберете цялата история за това как е стигнал до това и какво прави, за да подобри ситуацията. Това важи, ако сте в начален етап на връзката ви и е нормално още да не знаете тези неща за партньора. При дългосрочни отношения тези теми отдавна трябва да са изяснени.

за пари 2

Знайте какво искате да обсъждате

В зависимост от това къде се намирате във връзката си, вероятно имате различен списък с притеснения, въпроси и цели. Ако заживявате заедно или сключвате брак, вероятно ще искате да се съсредоточите върху това как ще се справяте с парите като двойка, дали ще комбинирате финансите си и как да постигате финансовите си цели заедно. Ако провеждате разговор за пари в по-нова връзка, ще искате да обсъдите как всеки от вас цени и мисли по тази тема.

Бъдете честни с партньора си

Честността е от решаващо значение, но може да е трудно да бъдете честни с партньора си, ако все още не сте приели собствената си финансова реалност. Част от разговора за пари е да бъдете честни първо със себе си. Ако във финансовата ви история има нещо, с което не се гордеете, време е да се примирите с него и да съставите план за движение напред.

Ако сте избягвали да изплащате дълговете си, отделете малко време, за да ги разгледате и да измислите план как да ги изплатите, преди да говорите с партньора си. Ако приемете реалността и направите честен отчет за ситуацията, както и с плана ви за движение напред, ще се облекчи изненадата от всичко негативно, което трябва да споделите.

за пари

Вижте още:

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе