Как да бъдете перфектният собственик на куче
Домашни любимци

Как да бъдете перфектният собственик на куче

Да бъдеш стопанин на куче никога не е лесна задача. Повечето хора си мислят, че ако имате домашен любимец, задълженията ви се изчерпват с това да го храните, разхождате и понякога да посещавате ветеринарния си лекар, за да сте сигурни, че всичко е наред. Има и някои други неща обаче, които не всеки стопанин прави, а причините за това са много. Все още има хора, които не приемат кучето като член на тяхното семейство и не могат да разберат, че за животното трябва да се полагат същите грижи, както и за техните деца или най-близки хора. Кучетата са чувствителни и усещат отношението към тях. За да бъдете перфектният стопанин и да живеете в хармония има няколко важни неща, които трябва да правите за вашия домашен любимец.

Тренирайте цял живот. Обучението на вашето куче не свършва, когато то се научи да ходи по нужда на мястото, където сте му казали или пък ви донесе пръчка няколко пъти. То се нуждае от повторения многократно, за да упражнява мозъка си и да научава нови неща. Тренировките за поведение поддържат вас и връзката на вашия домашен любимец здрави, правейки кучето ви по-отзивчиво като цяло и ежедневните ви взаимодействия по-положителни. Опитайте да практикувате прости неща като да седне, да стои на едно място, да идва при вас, когато го повикате, като винаги го награждавайте след всеки успех.

Чистете му всеки ден. Дори да разполагате с голям двор или широко място, където кучето ви да извършва своите физиологически нужди му чистете всеки ден. Не е приятно нито за животното, нито за вас да се замърсява с подобни неща. Освен това екстрементите могат да пренасят най-различни болести и да навредят на животното.

Давайте им разнообразна храна. Пълноценната и балансирана диета е жизненоважна. Но хранителните нужди на нашите домашни любимци се променят с течение на времето поради тяхната възраст, здравословни условия и нива на активност. Поради тези различни изисквания, не забравяйте да говорите с вашия ветеринар за използването на храна, която е специално балансирана за жизнения етап на вашия домашен любимец.

Tagged , ,
на горе