Как да бъдем красиви: Прости домашни средства за нежна кожа

Как да бъдем красиви: Прости домашни средства за нежна кожа
Здраве и красота

Как да бъдем красиви: Прости домашни средства за нежна кожа

В наши дни всеки копнее за мека, по-гладка и, разбира се, блестяща кожа без петна. И тъй като всеки от нас е погълнат от забързани графици, нередовни хранителни навици, недостатъчен сън и замърсяване, постигането на безупречна и перфектна, блестяща кожа се превърна в трудна, ако не и невъзможна задача.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Прости домашни средства за нежна кожа

Куркума (тип кожа – суха и мазна)

Богата на антибактериални свойства, куркумата е уникална подправка, която никога няма да ви разочарова. Куркумата е мощен антиоксидант, който помага за постигането на този прекрасен блясък. Противовъзпалително средство, което помага да се отървете от подпухналостта. Не само придава на кожата ви блясък, но и куркумата я прави по-млада.

Мед (тип кожа – мазна, склонна към акне и комбинирана)

Медът е чудесен овлажнител и помага да поддържате кожата добре хидратирана. Антибактериалните свойства на меда помагат за предпазване от инфекции и също така намаляват са против петната и акнето. Медът гарантира безупречна кожа. Той е богат на избелващи свойства и помага при избледняване на пигментацията и белезите.

Как да използвате меда за вашата кожа?

Можете директно да нанесете мед върху лицето и шията, но се уверете, че кожата ви е чиста и влажна. Масажирайте за няколко минути, позволявайки да се абсорбира от кожата. Отмийте с хладка вода.

Зехтин (тип кожа – суха)

Зехтинът действа като антиоксидант за кожата. Помага за предотвратяване на ранното стареене на кожата. Известно е, че нанасянето на зехтин върху кожата след излагане на слънце се бори с клетките, причиняващи рак. Известно е, че маслиновото масло възстановява уврежданията на кожата. Не само е страхотен за кожата, но и й придава хубав блясък.

Как да използвате зехтин за вашата кожа?

Всяка вечер, преди да си легнете, вземете няколко капки зехтин и ги нанесете върху цялото си лице и шия. Масажирайте в посока нагоре за около две до три минути. След това потопете кърпа в топла вода, изстискайте излишната вода и я поставете върху лицето и шията си за около минута. Потопете отново кърпата в топла вода и я използвайте, за да изтриете нежно излишната мазнина по лицето и шията. С друга чиста кърпа подсушете лицето и шията. Трябва също да включите тази стъпка във вашата рутинна грижа за кожата.

 

Портокалов сок (тип кожа – всички)

Известно е, че портокалите са пълни с витамин С и могат да помогнат при детоксикацията. Една чаша портокалов сок дневно помага за почистване на тена и подмладяване на кожата за нула време. Благодарение на съдържанието на витамин С и лимонена киселина, портокалът също помага за контролиране на акнето и придава стегнатост на кожата.

Как да използвате портокалов сок за вашата кожа?

Създайте си рутина да изцеждате няколко портокала всяка сутрин. Добавете щипка сол и малко черен пипер към този прясно приготвен сок и го изпийте заедно с други обичайни продукти за закуска. Като алтернатива можете също да вземете няколко парчета портокалова кора и да я смилате с няколко капки розова вода, за да направите гладка паста. Нанесете тази паста върху цялото си лице и вдигнете след 15 минути с хладка вода.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе