Как гладувах 21 дни: дневникът на блогърката Анастасия Грук

Анастасия Грук
Добра форма

Как гладувах 21 дни: дневникът на блогърката Анастасия Грук

Анастасия Грук, автор на блога @raw_nastya_life, споделя впечатленията си как е прекарала три седмици без храна за първи път в живота си и как се е получило.

Блогърката Лизи Питърсън сподели най-лесният начин за отслабване

Как 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и след

Стегнат корем без тренировки и диета? Да, с тези 5 метода, които наистина работят

Tя правеше планк всвсекиеки ден в продължение на месец. Вижте как се промени тялото й!

Споделяме извадки от дневника на блогърката Анастасия Грук:

 

„Тази сутрин се събудих в пет и ясно разбрах, че съм готова за експеримента. Ще гладувам в продължение на 21 дни, от които първите пет дни без вода са моето лично предизвикателство. Живея в Лос Анджелис от година и половина и мисля, че попаднах в истински рай. Има всичко за всеки: вегетарианско, веганско, сурово, без глутен. На фона на това изобилие, някак неусетно за себе си, първо преминах към суровоядство и моноядене, а по-късно започнах да изучавам подробно въпроса за гладуването (настолните ми книги са „Чудото на гладуването“ на Пол Брег, „Чудото на гладуването“ на Арнолд Ерет , китайското проучване на Колин, Кембъл, диетата 80/10/10 от Дъглас Греъм)

 

Гладът, разбира се, може да повлияе на ефективността на вашата работа. Затова е по-добре да експериментирате по време на почивка, някъде сред природата, когато наблизо няма хора, които да задават въпроси или да изкушават с храна (точно това се случи с мен).

Хората са много любопитни, трябва да знаят всичко. Обществото е един от основните фактори, които спират мнозина. Изключително важно е да се обградите със съмишленици. За тази цел създадох страница в социалните мрежи, където водех дневник на „гладуващата“. Написаха ми топли думи и това ме мотивира.

 

Ден 1. Започнах сутринта със студено пресовано индийско рициново масло с лимон (ефективно прочистване на червата, в размер на 1 ml рициново масло на 1 kg тегло, обемът на сока трябва да бъде два пъти количеството рициново масло). Лекота в тялото, производителност. Мисли за храна и вода не възникнаха.

 

Ден 2. Настроението е отлично. Вярно е, че не исках да ставам в 6 сутринта. Бягах 3 км, не мислех за храна. Но когато избирах свещи за къщата в супермаркета, наистина исках сочна червена диня (една свещ беше с мирис на диня) – но това е само защото бях жадна. Не докоснах любимата си свещ с мирис на карамелен пай (имам такива свещи в цялата къща и гостите смятат, че винаги пека пайове).

 

Ден 3. През деня внезапно се почувствах сънлив, спах два часа. След като измих лицето си със студена вода, бях много жадна. Но не. Ходих на кино: в Лос Анджелис има голям избор.

 

Ден 4. Втората вечер сънувам храна. Това се случва на много гладуващи, хората се събуждат в шок. Вчера – узряло авокадо, убедих се, че авокадото е меко, почти като сок е. Днес бях поканена в ресторант насън, поръчах си кисело мляко (странно решение) и салата. Да видим другата вечер какво ще ям… през деня изобщо не мисля за храна.

 

Ден 5. Събудих се в 9 сутринта, защото вечерта спах два часа и бях бодра до три сутринта. Смята се, че нарушението на съня е сигурен знак, че е време да се отървете от глада. Имах лека летаргия. Лежах отново през деня за няколко часа. Насън ядох кифла с пудра захар (като в училищната лафка). След това излязох на въздух и пробягах 3 км. Имам минимален контакт с вода.

Ден 6. Бях жадна, исках студен сок, но реших да не го пия. Забелязах: веднага щом си позволите да се отпуснете, се появява слабост: виждам диван – сядам, виждам легло – лягам. Събрах се, излязох на едночасова вечерна разходка.

 

Ден 7. Няколко глътки вода през деня изглеждаха нереално вкусни. Изминах 15 000 крачки. Мислите са свободни от въпроси като: „Какво да купя за ядене, какво да сготвя?“

 

Ден 8. Днес е 14 февруари, не отговарям на обаждания, много хора искат да ме поканят на вечеря. НЕ ЯМ!

 

Ден 9. Минах покрай любимия ми ресторант. Мислех за храна. Да,мирише вкусно. Но няма, ще загубя усещането за полет.

 

Ден 10. Събудих се в 4:30 без аларма, готова да завладея света. Наспах се! Лекота в тялото, а кожата ми свети.

 

Ден 11. Събудих се в 5 сутринта, пих само вода, чувствам се добре.

 

Ден 12. Забелязах, че ставам по-мила. Склонна съм да спя, опитвам се да се движа повече.

 

Ден 13. Главата ми е много лека. Много добри идеи за живота – как да го подобря. Преди задавах въпроси, но сега получавам отговори.

 

Ден 14. Чувствам се различно. Като че ли първите два етапа, когато очите ми блестяха, вече са преминати. Сега третият етап – има влошаване на благосъстоянието. Следва четвъртият етап – адаптация. Ще завърши с появата на силен глад, пълно очистване на езика – сигурен знак за края на процеса на гладуване.

 

Ден 15. Все още на вода. Малко е страшно, че не съм яла половин месец. Все още не влияе на настроението.

 

Ден 16. И отново, още не съм на сокове. Портокалите просто лежат там. Все още ми е студено и е странно.

 

Ден 17. Събудих се в 5 сутринта. Само вода с лимон. Чувствам се невероятно.

 

Ден 18. Поканени сме на вечеря. Пих вода в клуба през нощта, докато всички 15 човека се забавляваха и пиеха нещо друго. „Гладните“ очи придобиват особен блясък. Вечерта премина в комплименти.

 

Ден 19. Защо още не сок? Вчерашната ми нощна разходка свали режима, не искам да ям след такива дни. Танцувах много. Възстановявам се.

 

Ден 20. Дори не предполагах, че човек без храна може да бъде толкова щастлив!

 

Ден 21. Излизането от гладуването е по-важно от самото гладуване. Утре започвам с полуразреден портокалов сок. След няколко дни могат да се използват неразредени цитрусови сокове, след това различни сокове, след това смутита, плодове, горски плодове и зеленчуци в моно режим.

 

За да обобщя, какво ми даде това преживяване? Придобих здраве, чисто тяло, светли мисли, нови идеи и планове. И най-важното, промените в храненето водят до други промени в живота. Проверено!

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе