8 начина да разберете, че той иска да сте повече от приятели

8 начина да разберете, че той иска да сте повече от приятели
Любов и партньорство

8 начина да разберете, че той иска да сте повече от приятели

Когато поддържате отношения с дин мъж, то вие трябва да сте наясно дали искате да сте повече от приятели с него или да сложите границата, преди да е станало твърде късно. Може би сте се чудили дали той иска да бъде по-близък с вас и как да намерите знаците, че той също иска да сте повече от приятели.

Независимо дали се познавате от дълго време или скоро сте се срещнали, неговото поведение ясно може да покаже какви са желанията му спрямо вас.

8 начина да разберете, че той иска да сте повече от приятели

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Мемоарите на Бритни Спиърс „Жената в мен“ се радват на сериозен успех

Ето как може да разберете дали той иска да сте повече от приятели:

Постоянен контакт с очите

Спомняте ли си онези погледи, които сякаш са продължили цял живот? Това не е просто филмова магия, това е реалност! Последователният контакт с очите е невербален знак за истински интерес и емоционална връзка. Ако той поддържа зрителен контакт, докато говорите, той не е просто учтив, а е напълно запленен и иска да сте повече от приятели.

повече от приятели
8 начина да разберете, че той иска да сте повече от приятели

Игрива закачка или лек сарказъм

Ако той ви подхвърля закачливи шеги или леко ви дразни, това всъщност е класическа форма на „афилиативен хумор“. Психологията зад това подсказва, че той иска да се свърже емоционално, докато проверява доколко добре си пасвате. Хуморът служи като своеобразна предпазна мрежа – ако реагирате положително, той знае, че е на прав път, а целта му е да сте нещо повече от приятели.

Той поема инициатива

Знаете, че той се интересува от вас, когато поема инициативата да планира нещата, дори дребните, като например да отидете на кафе след работа или да изберете филм, който да гледате и двамата. В психологията това е свързано със способността на индивида да прави целенасочени избори. Ако той проявява активност в ръководенето на връзката, вероятно иска да повиши статута ви от „просто приятели“ в нещо повече.

Показва уязвимост

Ако се отваря пред вас, споделяйки лични истории, страхове или стремежи, той не е просто увлечен в споделяне. Тази готовност да бъде уязвим е силен показател за емоционална инвестиция. Казано на непрофесионален език, той не би се гмуркал в дълбокото, ако няма сериозни намерения да плува заедно с вас. Така той ясно показва, че иска да сте повече от приятели.

повече от приятели
8 начина да разберете, че той иска да сте повече от приятели

Той не се разсейва от нищо, когато е с вас

Телефонът му постоянно ли е обърнат с лице надолу или, още по-добре, прибран, когато е с вас? Това означава, че той е изцяло фокусиран върху настоящия момент и цени времето, което прекарва с вас. По същество той казва: „Светът може да почака, аз съм с теб точно сега.“

Спомня си вашите симпатии и антипатии

Случайно сте споменали, че сте алергични към скариди, а той се уверява, че всяка среща е зона без скариди. Това се свързва с „когнитивната емпатия“, при която той не просто изпитва съчувствие към вас, но и мисли за вашите нужди. Това е мисловна игра с бележки, която говори, че той иска да се среща с вас. Това показва, че иска да сте повече от приятели.

Той е притеснен или нервен около вас

Ако забележите, че гласът му трепери или че ръцете му са малко тромави, когато е около вас, не бързайте да обявявате това за липса на увереност. Тази естествена реакция на потенциална опасност или предизвикателства може да означава, че той се притеснява да направи добро впечатление. Така че, ако той изглежда малко притеснен, това може да е просто защото залогът е голям – той наистина иска да сте повече от приятели и се интересува какво мислите, защото иска да се среща с вас!

Той имитира вашите жестове или речеви модели

Случвало ли ви се е да го уловите, че несъзнателно отразява начина, по който държите питието си, или че използва същите фрази, като вас? Психолозите наричат това „огледално отразяване“ – подсъзнателно действие, което хората извършват, когато се чувстват свързани или искат да бъдат в синхрон с някого. Това не е някакво случайно явление, а знак, че той подсъзнателно се съгласува с вас, както в буквален, така и в метафоричен смисъл.

Вижте още:

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Какво да търсим в един партньор

13 признака, че не трябва да се разделяте с партньора

Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър

Малките тайни на идеалните двойки

Дъщерите от тези три зодии имат най-близка връзка с бащите си

Петте урока, които сме научили от учителите си и които остават до живот

Зодиите, които са маниаци на тема чистота

Четирите зодии, които пазаруват разумно и не прахосват пари

Tagged , ,
на горе