7 тайни съвета за избор на правилните приятели

7 тайни съвета за избор на правилните приятели
Психология

7 тайни съвета за избор на правилните приятели

Изборът на верни приятели е доста труден.Знаете ли, че можете точно да предвидите къде ще бъдете след пет години? Можете лесно да разберете къде ще отидете, какво ще правите и какво ще бъде нивото на доходите ви. Ако искате да знаете как, отговорът е прост: от компанията, която поддържате. Хората, с които общувате, имат голямо влияние и влияние върху вашия личен успех.

7 тайни съвета за избор на правилните приятели

8 начина да разберете, че той иска да сте повече от приятели

7 съвета как да избягате от скуката с приятелите

infomax-logo-50-15-HW Дъщерята на Гала: Не, не съм бременна, а…

Можете да разберете къде ще стигнат повечето хора в живота просто въз основа на това с кого се мотаят.Вероятно нивото на вашите доходи е в същия диапазон като това на най-близките ви приятели. Говорите на едни и същи теми и обикновено излизате на едни и същи места. В много случаи може да откриете, че четете едни и същи книги… или никой от вас изобщо не чете.

7 тайни съвета за избор на правилните приятели

1.Избор на приятели с подобни на вашите ценности.

приятели
7 тайни съвета за избор на правилните приятели снимка: pinterest

Докато разнообразието е хубаво по много начини, заради вашите важни ценности и вярвания, най-добре е да държите връзки с хора, които мислят като вас. Уважавайки мнението и различията на останалите, избирайки приятели с подобни на вашите ценности ще ви пази от компрометиране или от негативно повлияване от тези, които не държат на вашите ценности и стандартите, които ръководят живота Ви. Когато те имат подобни ценности, се стимулират един друг да са по-отговорни.

2.Изберете хора, които могат да донесат баланс в области, където сте по-слаби.

Всички имаме своите силни и слаби страни – вие знаете какви са вашите. С правилните приятели можете да се възползвате от талантите, уменията и способностите на тези, които имат опит в области, които вие нямате. Може би не сте най-добрият в поддържането на гардероба си организиран, но имате човек, който обича да организира – потърсете нейната помощ! Може да сте страхотен писател и да предложите помощ на другарка, която актуализира автобиографията си. Когато използвате силните страни един на друг, всички печелят.

3.Изберете хора, които ви мотивират и насърчават.

приятели
7 тайни съвета за избор на правилните приятели снимка: pinterest

Този тип приятели също са страхотни партньори. Никой не иска човек, който е негативен или потиснат през цялото време. Обикновено хората, които са вдъхновени и позитивни, естествено искаме да сме около тях. В коя категория попадат вашите приятели? Как звучат разговорите ви с тях? Най-добрите типове ще бъдат там, за да ви изслушат и да ви помогнат да настроите положително всяка ситуация.

4.Изберете хора, които имат жажда за знания.

Животът е за учене, израстване и напредване. С приятели като този можете да се учите един от друг. Винаги е страхотно да имате човек, който може да ви препоръча добра книга или да сподели информация с вас, за да ви помогне по пътя ви. Хората, които са запалени читатели, обикновено са страхотни събеседници и също така е забавно да се говори с тях.

5.Изберете хора, с които можете да бъдете целеви партньори.

приятели
7 тайни съвета за избор на правилните приятели снимка: pinterest

Досега сте забелязали, че този термин продължава да се появява. За да го разширим допълнително, целевият приятел е някой, с когото можете да споделите вашите цели и мечти и той ще ви насърчи към постигането им. Когато кажете на вашите партньори по целта какво възнамерявате да направите, те могат да ви помогнат да останете отговорни за изпълнението. Позволете им да ви проверят и да ви попитат за напредъка ви – и направете същото за тях.

6.Изберете приятели, които ще се радват на вашите успехи.

приятели
7 тайни съвета за избор на правилните приятели снимка: pinterest

Искате другари, които Ви се радват, а не само да Ви толерират. Истинските приятели ще се радват на всяко важно събитие, довършени ангажименти и успехи, свързани с вас. Те ще са истински щастливи да Ви видят успели и ще са първите да Ви кажат „Честито!“. Хора, като тези са рядкост, затова откриете ли ги, дръжте ги наблизо!

7.Дайте това, което очаквате да получите.

Всяко приятелство е даване и вземане. Ако очаквате страхотни приятели, първо вие самите трябва да сте такива. Ако живеете според златното правило да се отнасяте към другите така, както бихте искали да се отнасят с вас, тогава няма да бъдете разочаровани – ще откриете, че вашите приятелства са удовлетворяващи и възнаграждаващи.

Tagged , ,
на горе