5 ключови стъпки за изцеление на душата и ума

5 ключови стъпки за изцеление на душата и ума
Психология

5 ключови стъпки за изцеление на душата и ума

Чудили ли сте се как да излекувате душата и ума си? Всички мислим, че сме толкова уникални, но много от нас действат по общи теми, за чието разбиране учените са работили десетилетия. И докато е възхитително, че толкова много хора в духовните кръгове поемат 100 процента отговорност за това кои са и как се чувстват, много пъти нашите трудности произтичат от детството и като разберем семейните си взаимоотношения, можем да разберем по-добре себе си.

Идеята не е да седим на дивана на терапевт в продължение на 10 години или да медитираме в пещера също толкова дълго, а да използваме двата подхода, за да живеем съвременния си живот, както можем, като същевременно придобиваме по-високи нива на осъзнатост и мир.

Духовното изцеление е нелинеен процес. Може да почувствате множество, може би противоречиви емоции, които възникват наведнъж. Даването на пространство за усещане и изцеление е важно за преминаването през тези емоции.

Искате да излезете с него? Поканете го

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

5 ключови стъпки за изцеление на душата и ума

1. Почувствайте всичко

душата
5 ключови стъпки за изцеление на душата и ума

Когато изскочат вълни от гняв, вина или негодувание, е лесно да им се противопоставим. Осъждаме себе си за болезнени или грозни емоции и често е трудно да отделим емоцията от мисълта. Но си дайте време да почувствате, независимо колко време отнема.

Чувствата и мислите са свързани, но разделени. Опитайте се да почувствате, без да хващате мислите, докато те протичат. Това става по-лесно с практиката и с течение на времето ще можете целенасочено да изследвате чувствата и целенасочено да изследвате мислите в различни моменти.

Когато по-интензивните чувства се разсеят, можете да започнете по-късната, по-обективна работа. Първо душата, после разумът.

 

Ако искате да изглеждате по-млади, по-красиви и вдъхновяващи жени Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

2. Вървете със собствено темпо

Процесът може да бъде особено труден, когато изпитваме гняв или друга емоция и тя изчезва само за да се върне.

Може да се самобичувате: „Мислех, че това е свършило!“ Толкова е важно да уважавате процеса и да имате вяра в своята цялост. Продължавайте да изпитвате емоциите. Ако им се съпротивлявате, спирате процеса на излекуване.

Понякога си даваме графики и се разстройваме или се съмняваме, когато процесът отнема повече време, отколкото искаме. Имайте вяра в процеса и оставете духа си да води пътя.

Духът знае точно как да лекува, подобно на това как тялото знае как да лекува наранен мускул без нашата намеса. Важното е да заглушите преценките на ума. Не заглушавайте ума напълно, защото умът е важен инструмент, който ни помага да разберем по-добре психиката.

Имайте вяра в способността си да лекувате. Имайте вяра, че сте цялостни и че това преживяване ще премине. По този начин ще излекувате душата и ума си.

 

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес

 

3. Медитирайте

душата
5 ключови стъпки за изцеление на душата и ума

Медитирането за излекуване на емоциите е процес на задържането им в осъзнатост, докато се разсеят. Лекува и душата, и ума. Може да започнете да плачете или да се потите. Всичко е нормално. Отидете с него, като благодарите за изцелението. С течение на времето може да станете благодарни за тези емоции, които възникват, защото това означава, че лекувате на още по-дълбоки нива.

Когато възникнат емоции, запитайте се какво е това? Откъде идва? Къде се появява в тялото ми? Защо чувствам това? Почувствайте го със състрадание, давайки си толкова време, колкото ви е необходимо, докато се разсее.

 

Ако искате да изглеждате по-млади, по-красиви и вдъхновяващи жени Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

4. Спете и/или се движете внимателно

душата
5 ключови стъпки за изцеление на душата и ума

Може би трябва да спите по 10 часа на нощ в продължение на една седмица и това е част от лечението на душата и ума. Много обработка се случва по време на сън и ако това е, което тялото ви иска, опитайте се да намерите време. Или може би трябва да пробягате пет мили или да отидете на клас по кикбокс, за да освободите гнева. Каквото и да изисква енергията на ситуацията, опитайте се да се настроите във вътрешното си аз и да си дадете това, от което се нуждаете.

Имайте вяра, че енергията ви ще се върне – или гневът ви ще се изпари – когато енергийното тяло е обработило това, което трябва да обработи.

5. Гледайте обективно на нещата

душата
5 ключови стъпки за изцеление на душата и ума

Една от най-трудните части на нетравматичното изцеление е, че трябва да измислим по-обширен начин да гледаме на ситуацията от сегашното си, по-ограничено Аз. Това е отчасти причината, поради която трудните неща в живота ни помагат да растем – когато се разглеждат в осъзнатост, те ни принуждават да станем по-любящи, състрадателни и мъдри версии на себе си. Но как да стигнем до там?

Първо, знайте, че сте цял и обичан. Знайте, че каквото и да се е случило, не е защото Вселената се опитва да ви накаже или че сте лош човек. Имате силата да преминете през това, да се поучите от него и да поставите граници, за да предотвратите подобни ситуации да се случват отново.

Второ, разгледайте ситуацията отвън навътре. Отделете егото, частта от ума, която се обижда или наранява, и отделете чувствата си. Помислете за нивото на чисто поведение, вашето или другите. Това ви помага да идентифицирате нещата, които са здрави, и тези, които не са, както във вашето поведение, така и в това на другите. Простете си, че реагирате по начини, които може да не отразяват висшия Аз, и проучете. Има ли злоупотреба или токсичност? Случай на лош ден?

Когато гледате обективно на нещата вие можете по-лесно да пречистите душата и ума си.

Tagged ,
на горе