7 вдъхновяващи идеи за дизайн на стълбище

7 вдъхновяващи идеи за дизайн на стълбище
Идеи за дома

7 вдъхновяващи идеи за дизайн на стълбище

Когато става въпрос за интериорен дизайн на стълбище, те често играят по-важна роля, отколкото може да си помислим първоначално. Тези архитектурни елементи не само служат като функционални връзки между различните нива на дома, но също така имат силата да издигнат цялостната естетическа привлекателност и стил на пространството. Независимо дали имате традиционна вила, модерно жилище или нещо между тях, стълбището е възможност да направите изявление.

В тази публикация в блога ще разгледаме разнообразие от вдъхновяващи идеи за стълби, които да ви помогнат да разпалите въображението си. От фини дизайни, които се сливат безпроблемно със заобикалящия декор до привличащи окото инсталации, които се превръщат във фокусна точка на стаята, ще разгледаме някои топ идеи за дизайн на това пространство.

Искате да излезете с него? Поканете го

За качествен ремонт на вашето жилище потърсете нашите партньори от Диас Билд!

 

5 начина да направите спалнята си по-луксозна

Идеи за комбинация от жълто за стените на вашия дом

7 вдъхновяващи идеи за дизайн на стълбище

1: Комбинирайте дъб, стъкло и метал

Ако търсите материали за стълбище, които са класически, но същевременно съвременни, тогава дъбът, стъклото и металът са чудесен избор. Стъклената балюстрада поддържа усещане за светлина и въздух и позволява на светлината да преминава през различни пространства, докато дъбът има това вечно качество. Въвеждането на хром чрез щрангове и скоби с отворен план, добавя точка на разлика.

2: Добавете осветление

стълбище
7 вдъхновяващи идеи за дизайн на стълбище снимка: pinterest

Добавянето на осветление към стълбище е отличен начин да подобрите цялостния вид и усещането на вашия дом. Той не само осигурява елемент на безопасност, като осветява стъпалата, но също така внася моментална нотка на елегантност и изтънченост във вашия интериорен дизайн.

3: Освежете го

стълбище
7 вдъхновяващи идеи за дизайн на стълбище снимка: pinterest

Обновяването на съществуващо стълбище е устойчиво и бюджетно решение за трансформиране на външния вид и усещането на вашия коридор.

Пътеките за стълби направиха силно завръщане, с много модерни вариации на класическото покритие за стълби. Те предлагат възможност за създаване на усещане за уют; може да обмислите избора на уникален модел или смел цвят за това ваше пространство.

4:Създайте зона за сядане под стълбите

стълбище
7 вдъхновяващи идеи за дизайн на стълбище снимка: pinterest

Ако конфигурацията на вашето стълбище го позволява, чудесна идея е да се възползвате от пространството под стълбите, като инсталирате зона за сядане, която също може да бъде проектирана така, че да включва място за съхранение под стълбите. Тази идея за стълбище е не само практична, но може да бъде и възможност да създадете забавно пространство във вашия дом.

5:Завършете с уютен килим

стълбище
7 вдъхновяващи идеи за дизайн на стълбище снимка: pinterest

Ако обмисляте нови идеи за стълбище, решаващо решение е дали да изберете стълби с мокет или открита дървесина. Докато дървените стълби могат да изглеждат красиви, килимите осигуряват топло и уютно усещане под краката. В това минимално, модерно пространство, мекият килим изглежда толкова привлекателен!

С безброй налични опции за килими, не забравяйте да изберете издръжлив вариант, който може да издържи на интензивен пешеходен трафик, като същевременно добави към цялостната естетика на вашето пространство.

6: Привлечете вниманието със стена от снимки или картини

стълбище
7 вдъхновяващи идеи за дизайн на стълбище снимка: pinterest

Вашето стълбище е идеалното място, на което да сложите любимите си семейни снимки или картини. Изберете подходящи рамки или картини по дадена тема.Бялото е предпочитано цвят, но дървените рамки, които да са в един цвят с парапетът ще балансират визията на това ваше пространство. Тази модерна идея за интериор на вашето пространство ще привлича вниманието на всеки посетител в дома ви.

7: Добавяне на малък домашен офис под стълбищното пространство

Когато пространството е проблем, използването на потенциала на всеки сантиметър е от първостепенно значение. Тъй като става все по модерно хората да работят от вкъщи. Неудобното място под стълбите може да се окаже пълно с възможности.

Добавянето на идеи за съхранение на документи, книги и дори принтери под вашето стълбище ще гарантира, че в края на деня работещият вкъщи може да затвори и да си тръгне с усещането, че работата и домашния живот са разделени.

Tagged , , ,
на горе