Идеален грим в жегите - ето как да го поддържате
Здраве и красота

Идеален грим в жегите – ето как да го поддържате

В горещо време кожата става особено мазна, лицето постоянно блести, но все пак искате да изглеждате красива. Освен това именно през лятото е времето за излизане с приятели, купони,сватби. Никоя дама не иска да отдели часове пред огледалото, а след това резултатът да се съсипе. Предлагаме ви няколко идеи, затова как да съхраните макияжа по-дълго и да изглеждате свежи. 

Подготовка на лицето

Забравете тежките кремове, през лятото е достатъчна лека овлажняваща течност със SPF за защита от слънце.

За тези с мазна кожа е най-добре да изберете матиращ гел на водна основа.

Ако вашият грим трябва да издържи цял ден, използвайте специална основа за грим (грунд). Основата не само ще изравни текстурата на кожата и ще придаде на лицето кадифено матово покритие, но и ще осигури максимална трайност на грима. Не забравяйте да нанесете основата върху клепачите и устните си.

Фон дьо тен и пудра

Изберете леки течни коректори и фон дьо тен. Те трябва да се нанасят не с пръсти, които при контакт с лицето придават омазняване на кожата, а с козметична гъба или четка.

За мазна кожа предварително намокрете основната гъба в матиращ тон, който е много тънък слой. Така кожата ще диша по-лесно и гримът ще се запази по-дълго.

С помощта на четка нанесете основата на пудра на прах, която осигурява по-добро матиране от компактната. За мазна кожа идеалният минерален прах има антисептични и абсорбиращи свойства.

Ако кожата ви е много мазна, използвайте минерална основа вместо течените варианти. Това ви спестява неприятностите при нанасянето на допълнителен слой пудра.

Руж и грим на очите

Изберете руж и сенки с течна текстура или с консистенция на мус: те не се разтичат и няма да изчезнат от кожата, дори за много дълго време. Само не забравяйте, че продуктите с тази текстура се втвърдяват почти моментално, така че трябва да ги размажете веднага.

Обърнете внимание на най-приятните в топлината продукти с охлаждащ ефект, които сега се произвеждат от много марки.

Изберете водоустойчиви спирала и очна линия. Те няма да се размажат или да текат, дори и да е много горещо, а все пак понякога има поводи за сълзи от радост.

Ако денят е много горещ, най-добрият избор за грим на веждите е прозрачен или оцветен гел за фиксирането им, който може да се използва самостоятелно или над очертанията. Тогава моливът няма да се размаже.

За устните

За максимална трайност на червилото го охладете предварително. Първо очертайте контура на устните с молив, след което покрийте устните с него. Нанесете червило с четка, попийте устните с кърпичка и след това нанесете червило втори път.

Дълготрайното червило е най-подходящо за булки. Като правило те изсушават много устните, така че не забравяйте да ги овлажните добре с балсам предишния ден. Не забравяйте да си вземете козметика за почистване: наистина висококачествените дълготрайни червила остават на устните ви, докато не ги избършете, и не могат да бъдат изтрити с обикновено средство.

Повечето съвременни дълготрайни червила се предлагат с овлажняващ блясък. След като сте нанесли молива, нанесете и червилото и го оставете да изсъхне старателно, след което нанесете гланца. Блясъкът може да бъде освежен през деня, но не бива да оцветявате отново устните си с червило: той може да започне да се рони по устните.

Фиксиране на грима

Ако имате гала събитие, по време на което гримът ви трябва да остане безупречен, използвайте фиксатор. Той създава невидим филм на лицето, който е устойчив на влага и топлина. Продават се  спрейове и обикновено се предлагат от професионални марки.

Корекция на грима през целия ден

Не пудрете кожата си постоянно, когато започне да блести, в противен случай скоро ще имате множество наслоени слоеве пудра по лицето си. По-добре е да използвате матиращи кърпички и да нанасяте не повече от веднъж на всеки два часа.

Друг начин да запазите кожата си матова е да използвате специална пудра против блясък (предлагат се и от професионални марки). Такива пудри са безцветни, дори при многократно нанасяне, те не създават ефекта на плътно напудрено лице и ефективно премахват мазния блясък на кожата.

 

Tagged , ,
на горе