Златни съвети при често главоболие
Добра форма

Златни съвети при често главоболие

Златни съвети при често главоболие, споделиха експерти. Често главоболието от напрежение (представляващо 90% от всички главоболия) отзвучава с упражнения.

Златни съвети при често главоболие

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Самопомощ при главоболие без аналгетици

Д-р Неделя Щонова със 17 безценни съвета как да влезете във форма и да сте здрави

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Съвети за често страдащите от главоболие

  1. По време на главоболие, ако не е силно, е полезно да правите упражнения, които включват мускулите на главата, врата и гърба. 2. Не преспивайте (избягвайте да спите твърде много). Това прави по-вероятно да се събудите с главоболие.
  2. Не спете през деня. Сънят през деня може да причини мигрена.
  3. Ако спите в неудобна поза или по корем, това може да предизвика свиване на мускулите на врата и да провокира главоболие. Спането по гръб помага.
  4. Застанете и седнете прави. Избягвайте резки наклони или движения на главата на една страна.
  5. Охладете се. Някои хора обичат да усещат студ по челото или врата си. Помага им.
  6. Стоплете се. Други предпочитат горещ душ и топлина около врата.
  7. Контролирайте тялото. Ако се напрегнете, ще си докарате главоболие. Това са стиснати зъби, стиснати юмруци, прегърбени рамене.

Две ключови точки за намаляване на болката са във вдлъбнатината между показалеца и палеца (натиснете, докато почувствате болка) и под страничните израстъци на прешлените в задната част на врата (натиснете там с два палеца).

  1. Носете превръзка на главата си. Този стар бабин метод – здраво завързване на главата с парче плат – намалява притока на кръв към скалпа и пулсиращата силна болка отшумява.
  2. Кажете не на парфюма и одеколона. Силният аромат може да предизвика мигрена.
  3. Търсете тишина. Прекомерният шум обикновено причинява тензионно главоболие.
  4. Пазете очите си. Ярката светлина, било то слънце, флуоресцентни лампи или телевизионен екран, ни кара да присвиваме очи и да натоварваме очите си, което в крайна сметка, води до главоболие. Добра идея е да носите слънчеви очила, ако излизате. Ако работите на закрито, правете почивки, докато сте на компютъра и носете затъмнени очила.
  5. Внимавайте за приема на кофеин. Ако не приемате дневната си доза кофеин, кръвоносните ви съдове ще се разширят и може да развиете главоболие. Твърде много кофеин също може да причини главоболие, така че опитайте да ограничите приема на кафе, черен чай и зелен чай.
  6. Не дъвчете дъвка. Повтарящите се дъвкателни движения могат да причинят мускулно напрежение и да доведат до главоболие от напрежение.

Не се увличайте по солта. Високият прием на сол може да предизвика мигрена при някои хора.

  1. Яжте навреме. Пропускането или забавянето на хранене може да причини главоболие по две причини. Пропускането на хранене причинява силно мускулно напрежение, а когато кръвната захар спадне поради липсата на храна, мозъчните кръвоносни съдове се свиват. Когато започнете да ядете, те се разширяват, което води до главоболие. По-добре е да ядете малко, но често.
  2. Разберете коя храна е вредна за вас. Дори млякото е виновник за главоболието. Но има и други храни, които причиняват главоболие.
  3. Откажете се от шоколада. Съдържа тирамин, основният „заподозрян“ виновник за главоболието. Добрата новина е, че много млади хора нямат тази химическа реакция.
  4. Не се увличайте по ядките. И не яжте много твърдо сирене. И двете съдържат тирамин.
  5. Не злоупотребявайте със сладолед. Сигурно си спомняте как няколко пъти, веднага след като сте изяли голяма порция сладолед, започвате да имате силно главоболие. Яжте сладолед бавно, така че небцето да се охлади постепенно, тогава няма да имате шок от студа.
  6. Психически се отпуснете. Представете си, че мускулните влакна на шията и главата ви се отпукат от напрежение – тогава умствено започнете да ги отпускате.
  7. Не забравяйте чувството си за хумор. Не приемайте живота твърде сериозно, такива хора се виждат веднага: те се разхождат с напрегнати лица и може би се чудят защо отново ги боли главата.

Вземете витамин С, докато сте на голяма надморска височина.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе